Βερναρδάκης: Σταδιακή πρόσληψη αδιόριστων επιτυχόντων ΑΣΕΠ

Βερναρδάκης: Σταδιακή πρόσληψη αδιόριστων επιτυχόντων ΑΣΕΠ

Για τη σταδιακή πρόσληψη τυχόν αδιόριστων επιτυχόντων ΑΣΕΠ σε διαγωνισμούς μεταξύ του 1997 και του 2009 δεσμεύτηκε την Πέμπτη ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορος Βερναρδάκης.
Όπως ανέφερε ο κ. Βερναρδάκης, θα ζητήσει από την ανεξάρτητη αρχή τα πλήρη στοιχεία όλων των διαγωνισμών που παρεμβάλλονται μεταξύ αυτών των ετών, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν επιτυχόντες οι οποίοι δεν κατατάχθηκαν σε οριστικούς πίνακες προκειμένου να απορροφηθούν.
Από την πλευρά του, ο Βασίλης Κεγκέρογλου από το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την άποψη ότι υπάρχουν κι άλλοι επιτυχόντες που βρίσκονται ακόμα σε εκκρεμότητα.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, με την ιδιότητα και του πρώην υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε πάντως την απορία του πώς κρίνονται ικανοί για πρόσληψη χωρίς αξιολόγηση επιτυχόντες του ΑΣΕΠ το 1997.

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ κατήγγειλε δε ότι η κυβέρνηση κτίζει στυγνό κομματικό κράτος, με ρυθμίσεις δεκάδων ρουσφετιών σε εξέλιξη.

«Ρυθμίζει όλων των ειδών τα μικρά ρουσφέτια που συσωρεύθηκαν στα υπουργεία. Υπάρχουν δεκάδες τέτοια αιτήματα με διαδικασίες εξπρές χωρίς να γνωρίζουμε τις δημοσιονομικές συνέπειες» προειδοποίησε.
«Κάτω από την κορυφή του παγόβουνου, που είναι η εφαρμογή του μνημονίου, κτίζεται ένα στυγνό κομματικό κράτος. Η κυβέρνηση παραβιάζει το κράτος δικαίου, απειλείται η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, η ποιότητα της δημοκρατίας μας» σημείωσε ο βουλευτής της ΝΔ.
Μέση αύξηση της τάξης των 92 ευρώ το μήνα στους μισθούς του δημοσίου τομέα προανήγγειλε στο μεταξύ την περασμένη Δευτέρα ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Από την αντιπολίτευση εκτιμούν ότι το δημοσιονομικό κόστος ανέρχεται σε 150 εκατ. ευρώ, κάνοντας λόγο για μπόνους της κυβέρνησης σε ψηφοφόρους της.

Leave a Reply

Your email address will not be published.