Παρέμβαση Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου για το Προσφυγικό

Παρέμβαση Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου για το Προσφυγικό

Παρέμβαση για το Προσφυγικό, προ της αυριανής Συνόδου Κορυφής, έκανε σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά, όπου βρέθηκε κοντά στους πρόσφυγες, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

«Αν θέλουν πραγματικά οι ηγέτες της Ευρώπης μπορούν να βρουν λύση στο Προσφυγικό», τόνισε ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος και υπογράμμισε ότι «Χειρότερη από την οικονομική είναι η χρεοκοπία της ανθρωπιάς, της αλληλεγγύης των αρχών της Ευρώπης».

Επιπρόσθετα, επισήμανε πως «Θα θέλαμε να τους παρακαλέσουμε, να ευχηθούμε αλλά και να απαιτήσουμε ώστε να δούνε αυτό το πρόβλημα που είναι πολύ μεγάλο και να μην το βάλουνε στις πλάτες ορισμένων μόνον ανθρώπων».

Ανέφερε, μάλιστα, ότι «Πρέπει, αφού είμαστε άνθρωποι και οι άνθρωποι που είναι κοντά μας είναι αδελφοί μας, όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα. Λύσεις υπάρχουν πολλές, αν θέλουμε. Φτάνει μόνο να το θέλουμε και εκεί είναι η ευχή μου και πιστεύω και η ευχή όλων μας, να βρεθεί κάποια λύσις».

Τέλος, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μοίρασε 1.500 μερίδες φαγητού και 1.500 κρουασάν στους πρόσφυγες που βρίσκονται στο κέντρο που έχει στηθεί στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.

Leave a Reply

Your email address will not be published.