Αρχαιοκάπηλος με οπλοστάσιο συνελήφθη στα Γρεβενά

Όλη η παράνομη δραστηριότητα ενός 51χρονου κρυβόταν μέσα στο… αυτοκίνητό του, όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. που τον σταμάτησαν για έλεγχο στα Γρεβενά! Έτσι διαπίστωσαν ότι έκανε λαθρανασκαφές αρχαιοτήτων και είχε στην κατοχή του ένα μικρό οπλοστάσιο.
Στο όχημα βρέθηκε ένα χάλκινο εξάρτημα σκεύους με απεικόνιση δελφινιού, ενώ και στο σπίτι του δράστη οι αστυνομικοί βρήκαν ένα αγγείο ύψους 0,42 εκατοστών. Και για τα δυο προέκυψε ότι εμπίπτουν στη νομοθεσία περί προστασίας αρχαιοτήτων και κατασχέθηκαν, όπως και τρεις ανιχνευτές μετάλλων. Δυο από αυτούς, ένας φορητός και ένας που λειτουργούσε με φορτιστές, μπαταρίες και ακουστικά για τη λήψη σημάτων, κατασχέθηκαν στο Ι.Χ. και ο τρίτος στο σπίτι.
Στο αυτοκίνητο βρέθηκαν ακόμη ένα πιστόλι replica, δυο μαχαίρια με λάμες μήκους 0,16 και 0,7 εκατοστών και ένα tazer εκκένωσης ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ στην κατοικία του  51χρονου βρέθηκαν άλλο ένα πιστόλι replica και ακατέργαστη κάνναβη βάρους 1,3 γραμμαρίου. Ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γρεβενών με κατηγορίες για παραβάσεις των νόμων περί όπλων, ναρκωτικών και προστασίας αρχαιοτήτων, ενώ τα αρχαία αντικείμενα εξετάζονται από αρχαιολόγους για να χρονολογηθούν και να εξακριβωθεί ο τόπος προέλευσής τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published.