Αριστερή Πλατφόρμα: Να βγάλουμε την κυβέρνηση από το μνημονιακό δρόμο

Αριστερή Πλατφόρμα: Να βγάλουμε την κυβέρνηση από το μνημονιακό δρόμο

Σε θέσεις μάχης μπαίνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει του ενδεχόμενου να ζητήσει ο πρωθυπουργός ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή μετά τις 20 Αυγούστου. Με ορατή την πιθανότητα πτώσης της κυβέρνησης, κορυφαία στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας επιχειρούν να απορρίψουν εκ των προτέρων το «παιχνίδι των ευθυνών» που εκτιμάται ότι θα διαδραματιστεί στη συνέχεια.

Μιλώντας στο Mega το πρωί της Δευτέρας, ο Θανάσης Πετράκος τόνισε: «Δεν έχουμε σκοπό να ρίξουμε την κυβέρνηση, αλλά θέλουμε να την βγάλουμε από το μνημονιακό δρόμο».

Ανάλογη δήλωση έκανε την ίδια ώρα στον ΣΚΑΙ ο Στάθης Λεουτσάκος. «Σήμερα δεν μπορείς να απαντήσεις στα προβλήματα που υπάρχουν με το να απευθύνεσαι εκβιαστικά στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν “όχι”» σημείωσε και πρόσθεσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κινδυνεύει από τους βουλευτές που ψήφισαν “όχι” σε ένα νέο μνημόνιο».

Ο κ. Λεουτσάκος έκανε λόγο για «μεγάλη στροφή έξω από το προγραμματικό πλαίσιο που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ» και υπογράμμισε πολλές φορές ότι «ΣΥΡΙΖΑ και μνημόνιο είναι έννοιες ασύμβατες», καθώς και ότι «το μνημόνιο δεν μπορεί να αποτελέσει ενοποιητική βάση για τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Η κυβέρνηση κακώς υπέγραψε και θα πρέπει σύντομα να πάρει αποστάσεις από αυτό που υπέγραψε» τόνισε ο κ. Λεουτσάκος και κατέληξε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε να καταργήσει μνημόνια και όχι να ψηφίσει μνημόνια».

Newsroom ΔΟΛ

Leave a Reply

Your email address will not be published.