Στο Δίκτυο «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές» ο Δήμος Άργους Ορεστικού (φωτό)

Στο Δίκτυο «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές»  ο Δήμος Άργους Ορεστικού (φωτό)

Στο Διατοπικό Σχέδιο Συνεργασίας «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές» συμμετέχει ο Δήμος Άργους Ορεστικού σε μια προσπάθεια περαιτέρω ανάδειξης και προώθησης τωνΦΑΣΟΛΙΩΝ ΓΙΓΑΝΤΕΣ – ΕΛΕΦΑΝΤΕΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, προϊόν που έχει καταχωρηθεί στο μητρώο Προστατευόμενων Γεωγραφικών Ενδείξεων (Π.Γ.Ε.) λόγω των διατροφικών και ποιοτικών χαρακτηριστικών που το καθιστούν μοναδικό.

Πρόκειται για μια εταιρική σχέση που σχηματίστηκε από Αναπτυξιακές Εταιρίες της Ελλάδας σε συνεργασία με Δήμους, Πανεπιστημιακά ερευνητικά Ιδρύματα και επαγγελματικούς φορείς στο πλαίσιο του προγράμματος LEADER, που σκοπό έχει την υλοποίηση δράσεων για την ανάδειξη και προώθηση της γαστρονομικής μας παράδοσης, με τοπικά προϊόντα και πιάτα που διαθέτουν φήμη και ευθεία σύνδεση με τις περιοχές παραγωγής.

Απώτερος στόχος αυτών των δράσεων είναι η ενίσχυση της αγροτικής οικονομίας, του πολιτισμού και του τουρισμού με την εκπροσώπηση στην Ελλάδα και το εξωτερικό όλων των περιοχών που διαθέτουν αναγνωρισμένα (Π.Γ.Ε., Π.Ο.Π.), φημισμένα και ποιοτικά προϊόντα.

Η παρουσίαση του Δικτύου και η υπογραφή του καταστατικού από τους εταίρους πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη στην αίθουσα συσκέψεων της Ειδικής Γραμματείας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Χαράλαμπου Κασίμη.

Η υπογραφή του καταστατικού για τον Δήμο Άργους Ορεστικού έγινε από τον Δήμαρχο Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου, ο οποίος ανέδειξε  τις δυνατότητες του πρωτογενούς τομέα της χώρας μας, ιδιαίτερα της περιοχής μας, αλλά και την αναγκαιότητα στήριξης των τοπικών μας προϊόντων.

20151202_101325 (Medium)20151202_101226 (Medium)

Leave a Reply

Your email address will not be published.