Άργος Ορεστικό: Παρουσία του Γ. Γ. Αγροτικής Πολιτικής & Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Χαράλαμπου Κασίμη η Συζήτηση της Στρογγυλής Τραπέζης για την Αγροτική Αναπτυξη

Άργος Ορεστικό: Παρουσία του Γ. Γ. Αγροτικής Πολιτικής & Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Χαράλαμπου Κασίμη η Συζήτηση της Στρογγυλής Τραπέζης για την Αγροτική Αναπτυξη

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Άργος Ορεστικό  η Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης στην οποία συμμετείχαν ο Δήμος Άργους Ορεστικού, η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ Α.Ε. και ο  Πανελλήνιος Χοιροτροφικός Σύλλογος «ΕΥΜΑΙΟΣ».

Η  συζήτηση της Στρογγυλής Τραπέζης όπως δήλωσε η Αντιδήμαρχος Άργους Ορεστικού κ. Μπελονάκη Αφροδίτη «Ήταν μια πρόσκληση που απηύθυνε ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού κ. Παναγιώτης  Κεπαπτσόγλου προς το Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής & Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κ. Χαράλαμπο Κασίμη».

Τα θέματα που τέθηκαν προς συζήτηση ήταν τα χρηματοδοτικά εργαλεία του νέου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, οι δυνατότητες προώθησης των προϊόντων καθώς και τα προβλήματα που υπάρχουν στην εμπορία τους.

Κεντρικός ομιλητής της συζήτησης ήταν ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής & Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κ. Χαράλαμπος Κασίμης, που προέβη σε μια ουσιαστική ενημέρωση επί των αγροτικών θεμάτων.  Ιδιαίτερα σημαντική ήταν και η τοποθέτηση του Δημάρχου Άργους Ορεστικού κ. Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου που έφερε στο επίκεντρο της συζήτησης τα θέματα που απασχολούν τον αγροτικό πληθυσμό της τοπικής μας κοινωνίας, αλλά και το κρίσιμο ζήτημα ελληνοποιήσεων ξένων αγροτικών προϊόντων ιδιαίτερα σε ότι αφορά τα φασόλια Καστοριάς.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Δ. Μακεδονίας κ. Θεοδώρου, ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς κ. Αδαμόπουλος και ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας-Πολιτισμού-Τουρισμού & Αθλητισμού κ. Ζυμπίδης.

Η συζήτηση έκλεισε με τις καλύτερες εντυπώσεις καθώς όπως επεσήμανε η Αντιδήμαρχος Άργους Ορεστικού κ. Μπελονακη Αφροδίτη «Ήταν μια εποικοδομητική ημερίδα. Υπήρχε πολύ μεγάλη συμμετοχή και με πολύ καλή διάθεση τέθηκαν ερωτήματα στον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής & Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κ. Χαράλαμπο Κασίμη τα οποία απαντήθηκαν». Κλείνοντας, τόνισε ότι «ο Δήμος Άργους Ορεστικού συνεχίζει να είναι αρωγός όχι μόνο σε θέματα αγροτικά ή κτηνοτροφικά αλλά γενικότερα σε όλα τα θέματα που μπορεί να απασχολήσουν τους πολίτες και συνδημότες μας».

 

14886300_1787780558137360_1966526574_n

14872517_1787780451470704_2021793328_n

14874887_1787852828130133_923089995_n

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.