Πάνος Κεπαπτσόγλου: Από κακοτεχνίες του χτες, τα πλημμυρικά φαινόμενα του σήμερα

Πάνος Κεπαπτσόγλου: Από κακοτεχνίες του χτες, τα πλημμυρικά φαινόμενα του σήμερα

 

κεπαπτσογλου πανος (7)Τα πράγματα στη θέση τους, αναφορικά με το αποχετευτικό ζήτημα του Άργους Ορεστικού επιχείρησε να βάλει ο δήμαρχος Άργους Ορεστικού, Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, ξεκαθαρίζοντας πως το τελευταίο έργο που υλοποιήθηκε επί δικής του θητείας αφορούσε καθαρά στην αντιπλημμυρική προστασία της πόλης, και όχι στην αποχέτευση, πλην των τμημάτων του προαναφερόμενου αγωγού, τα οποία δεν είχαν αντικατασταθεί, όταν έγινε το μεγάλο έργο του αποχετευτικού. Το μεγαλύτερο ζήτημα που έχει προκύψει, ωστόσο, ακόμη και μετά την κατασκευή τόσο των αποχετευτικών όσο και του αντιπλημμυρικού έργου, είναι ότι οι πλημμύρες συνεχίζονται, με τα φρεάτια της αποχέτευσης να αναβλύζουν κάθε φορά που υπάρχει ισχυρή βροχόπτωση, πρόβλημα το οποίο ο δήμαρχος Άργους Ορεστικού απέδωσε στο γεγονός ότι οι υδρορροές των οικοδομών σε κάποια σημεία της πόλης συνδέονται με τον αγωγό της αποχέτευσης, ο οποίος δέχεται τελικά μεγαλύτερο όγκο λυμάτων, από αυτόν για τον οποίο έχει κατασκευαστεί.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ. Κεπαπτσόγλου, τα δίκτυα κατασκευάστηκαν έτσι ώστε να δέχονται, σε καθημερινό επίπεδο 100 κυβικά μέτρα λυμάτων ή, έστω, σε ακραίες περιπτώσεις, 200, όταν, όμως, ο όγκος των λυμάτων ξεπερνά τα 1000 κυβικά μέτρα τότε, προφανώς, δημιουργούνται προβλήματα.

«Αυτά όλα δεν αντιμετωπίζονται ως δια μαγείας. Ήδη, με ίδια μέσα, ο δήμος μπήκε στη διαδικασία αποδέσμευσης των υδρορροών από το αποχετευτικό και την εκτροπή τους στον αγωγό των ομβρίων. Υπάρχουν πολύ μεγάλα προβλήματα σε μερικά σημεία, όπου έχουμε το φαινόμενο της επιστροφής των λυμάτων στις παροχές των κατοικιών, τα οποία, όμως, θα αντιμετωπιστούν στην πορεία», τόνισε ο δήμαρχος και πρόσθεσε: «Στην Ελλάδα, όμως, έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε να φωνάζει αυτός που ουσιαστικά δημιουργεί το πρόβλημα. Όπου υπήρχε πρόβλημα επιστροφής λυμάτων, διαπιστώσαμε ότι τα όμβρια ύδατα της συγκεκριμένης οικοδομής είχαν συνδεθεί στην παροχή αποχέτευσης».

Αναφορά και στο ζήτημα της κατάληξης των αποχετευτικών λυμάτων τμήματος της πόλης του Άργους στον Αλιάκμονα, έκανε ο δήμαρχος υποστηρίζοντας πως υπάρχουν 5 σηπτικοί βόθροι πριν τα λύματα φτάσουν στο ποτάμι, με αποτέλεσμα να υπάρχει η ελάχιστη δυνατή περιβαλλοντική επιβάρυνση, έως ότου κατασκευαστεί ο Βιολογικός Καθαρισμός. Έργο που έχει προταθεί για χρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ. Παράλληλα, ο κ. Κεπαπτσόγλου τόνισε πως το πρόβλημα, αυτό κάθε αυτό, οφείλεται στην πλήρη αστοχία του έργου που κατασκευάστηκε το 1996 και προέβλεπε την δημιουργία αντλιοστασίου και αγωγών που θα οδηγούσαν τα λύματα στον Βιολογικό της Καστοριάς, με αποτέλεσμα τελικός τους προορισμός, ακόμη και σήμερα, να είναι ο Αλιάκμονας.

2 Responses to "Πάνος Κεπαπτσόγλου: Από κακοτεχνίες του χτες, τα πλημμυρικά φαινόμενα του σήμερα"

 1. Πετρος   30 Μαΐου, 2016 at 1:53 μμ

  5 εκατομμυρια ευρω για τα αντιπλυμμηρικα. Το εργο παρεδωσαν οι εργολαβοι με εμφανεις κακοτεχνιες (φρεατια κλπ) και σημερα ο Δημος χρησιμοποιει δικα του μεσα για να διορθωσει λαθη των εργολαβων. Εχει ευθυνη και ο σημερινος Δημαρχος…

  Απάντηση
 2. κωστας   31 Μαΐου, 2016 at 1:54 πμ

  1. τα φρεατια ειναι για τα νερα η” για να σταματανε τα αμαξια γαι να μη σπασουν τα αμοριτισερ??
  2.παντου εχει τρυπες και σαμαρακια.
  3. το αργος ειναι πια για εντουραδα με τα τοσα στραβα που εχει.

  Απάντηση

Leave a Reply

Your email address will not be published.