Η ολίγον άκομψη “απολογία” της ΕΡΤ για τον αποκλεισμό από την Eurovision

Μετά τον αποκλεισμό της ελληνικής συμμετοχής από τον διαγωνισμό της Eurovision, πολλοί είναι εκείνοι που στοχοποίησαν την ΕΡΤ για την επιλογή του συγκεκριμένου τραγουδιού αλλά και του συγκροτήματος Argo. Σε αυτές τις αντιδράσεις απαντά με σχετική ανακοίνωση ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ, Λάμπης Ταγματάρχης, λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ πως η ΕΡΤ έψαξε άλλους, επώνυμους, τραγουδιστές αλλά αρνήθηκαν και έτσι στείλαμε αυτούς!

Η ανακοίνωση της ΕΡΤ:

«Είναι παράλογο, άδικο και κακόηθες να στοχοποιείται ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΕΡΤ, κος Τσακνής, για την επιλογή του τραγουδιού που έστειλε η ΕΡΤ στη Eurovision.

Οι αποφάσεις λαμβάνονται από τη διοίκηση σε συλλογικό επίπεδο. Αυτό συμβαίνει σε κάθε μεγάλο οργανισμό.

Εν προκειμένω, η ΕΡΤ απευθύνθηκε σε πολλούς καλλιτέχνες, ζητώντας τους να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο Διαγωνισμό. Πολλοί αρνήθηκαν ευγενικά, για λόγους που αφορούν στο χαρακτήρα του ίδιου του θεσμού.

Μπορεί το κοινό του διαγωνισμού να μη δικαίωσε την επιλογή του συγκροτήματος ARGO, αυτό όμως δεν καθιστά σε καμία περίπτωση την προσπάθεια μη έντιμη.

Μία προσπάθεια που για πρώτη φορά κινήθηκε έξω από δισκογραφικές εταιρείες, χωρίς τη συμμετοχή εταιρειών παραγωγής, έξω από τις διαδικασίες που είχαν επιλεγεί μέχρι σήμερα.

Δόθηκε λοιπόν μια ευκαιρία σε νέα παιδιά, άφθαρτους μουσικούς, στο συγκρότημα “της διπλανής πόρτας”, να δοκιμάσουν. Δεν πειράζει που δεν προκρίθηκαν, αξίζουν συγχαρητήρια για την προσπάθειά τους.

Απλώς ενημερώνω ότι η «χολή» που βγαίνει δεν είναι τόσο άδολη. Πολλοί επιθυμούν τη διαρπαγή του θεσμού από τη δημόσια τηλεόραση».

One Response to "Η ολίγον άκομψη “απολογία” της ΕΡΤ για τον αποκλεισμό από την Eurovision"

Leave a Reply

Your email address will not be published.