Αποκλειστική συνέντευξη του Βαγγέλη Σιώμου

  Ο Βαγγέλης Σιώμος γυμναστής στο επάγγελμα, είναι γεννημένος το 1965. Σύζυγος του είναι η Αθηνά με την οποία έχει αποκτήσει δυο παιδιά, τον Γιώργο και τον Δημήτρη.

Ως φοιτητής στη γυμναστική ακαδημία του Πανεπιστημίου της Κομοτηνής, επιλέγει όπως ήταν φυσικό την ειδικότητα του ποδοσφαίρου.
Παίρνοντας λοιπόν το πτυχίο, φαντάζεται τον εαυτό του όχι μόνο ως γυμναστή αλλά και ως προπονητή σε κάποια ποδοσφαιρική ομάδα. Αποφασίζει να ταξιδέψει στη Γερμανία όπου και για μεγάλο χρονικό διάστημα παρακολουθεί προπονήσεις ομάδων όπως η Νυρεμβέργη και η Κολωνία.
Επιστρέφοντας πια γεμάτος εμπειρίες αισθάνεται έτοιμος να δουλέψει και το 1991 αναλαμβάνει χρέη
γυμναστή στην ομάδα που βρίσκεται σήμερα, τον Παναργειακό. Εν συνεχεία θα εργαστεί ως προπονητής στις εξής ομάδες: Α.Σ. ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ, ΑΠΟΛΛΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΡΕΙΑ, Α.Ε. ΓΡΑΜΜΟΧΩΡΙΩΝ, ΦΛΑΤΣΑΤΑ ΟΙΝΟΗΣ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΟΣ ΜΑΥΡΟΧΩΡΙΟΥ και μέχρι σήμερα έχει κατακτήσει 5 πρωταθλήματα και 6 κύπελλα.
Τέλος, εκτός απ’την αγάπη του για την οικογένεια του και το ποδόσφαιρο, ο Βαγγέλης έχει αδυναμία τόσο στην ορειβασία,είναι μέλος του ορειβατικού συλλόγου Καστοριάς, όσο και στην ποδηλασία καλύπτοντας μεγάλες αποστάσεις ενώ όπως μας αποκάλυψε, στόχος του φέτος το καλοκαίρι είναι να ταξιδέψει με το ποδήλατό του στη Λευκάδα!

 

Γνωρίζουμε ότι εδώ και πολλά χρόνια είστε προπονητής στην ομάδα του Παναργειακού και πριν απο μερικά χρόνια ασχοληθήκατε ενεργά με την Ακαδημία του συλλόγου.  Πότε έγινε αυτό και τι σας ώθησε σε αυτήν την απόφαση;

Πρίν έξι χρόνια μαζί με τον Θανάση το Δάνο αναλάβαμε ως υπεύθυνοι τις τύχες της Ακαδημίας. Αντιληφθήκαμε ευτυχώς νωρίς ότι το μέλλον του Παναργειακού εξαρτιόταν από την λειτουργία, πάνω σε σωστές βάσεις της Ακαδημίας.Τα τρία τελευταία χρόνια 21 ποδοσφαιριστές της Ακαδημίας έχουν στελεχώσει  με επιτυχία την ομάδα του Παναργειακού.Η αγάπη για αυτό που κάνεις είναι η βάση όλων.

Φέτος ήταν μια μεταβατική χρονιά για εσάς και για τον σύλλογο καθώς στο ξεκίνημα της χρονιάς αποφασίσατε να δώσετε τα ηνία του πρώτου προπονητή στον Χρήστο Καλύβα.Για ποιό λόγο πήρατε αυτή την απόφαση και γιατί επιλέξατε να προτείνετε στη διοίκηση το όνομα του Χ. Καλύβα;

DSC_0527Τα τέσσερα τελευταία χρόνια ο Παναργειακός  μαζί μου έχει πάρει 2 πρωταθλήματα έχει παίξει σε 2 τελικούς Κυπέλου και έχει κατακτήσει τον ένα, ενώ τον άλλο τον έχασε το τελευταίο λεπτό του αγώνα. Έχει παίξει στο Περιφεριακό πρωτάθλημα και έχει πάρει μέρος και στα μπαράζ με μεγάλη επιτυχία. Αν μη τι άλλο πολύ επιτυχημένη περίοδος.Έχει πιάσει ταβάνι όπως λένε.Άρα χρειαζόταν κάποιος άλλος να πάει αυτή την ομάδα πιο ψηλά.Γιατί τον Χρήστο; Γιατί το μέλλον του Παναργειακού προπονητικά είναι ο Χρήστος ο Καλύβας. Αυτή είναι η αποψή μου και εγώ εύκολα στο ποδόσφαιρο δεν πέφτω έξω.

Μετά και την 5η αγωνιστική ζητήθηκε από εσάς να αναλάβετε ξανά τον ρόλο του προπονητή και στον Χ. Καλύβα να βοηθήσει αγωνιστικά. Πείτε μας δυο λόγια γι’αυτή την κίνηση της διοίκησης.

Εμείς ή θα μέναμε μαζί ή θα φεύγαμε μαζί.Αποφασίσαμε για το καλό της ομάδας να μείνουμε.Η απόφαση της διοίκησης θεωρώ ότι ήταν βιαστική και κάτω απο πίεση. Τ ο αποτέλεσμα την δικαιώνει αλλά πιστεύω ότι θα φτάναμε στον  ίδιο στόχο και ενδεχομένως και πιο εύκολα και πάνω από όλα θα λειτουργούσαμε σε νέες πιο σώστες βάσεις.

Μπορείτε να μου σχολιάσετε το φετινό πρωτάθλημα και ποιο πιστεύετε ότι ήταν το μυστικό που χάρισε στην ομάδα σας τον τίτλο του πρωταθλητή;

Ήταν το πλέον ανταγωνιστικό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών.Αρκετές ομάδες διεκδικούσαν την πρώτη θέση μέχρι το τέλος. Μυστικό δεν υπάρχει, πολλές ώρες στο γήπεδο και πάνω απ΄όλα μια οικογένεια.

Πως πιστεύετε ότι ανταποκρίθηκε η ομάδα σας στους αγώνες μπαράζ; Σας άφησε κάποια πικρία το γεγονός πως δεν καταφέρατε να πετύχετε τον στόχο της ανόδου;

DSC_8668Ο Παναργειακός στα μπαράζ έκανε την υπέρτατη υπέρβαση.Επαναλαμβάνω τα λόγια του αρχηγού, Χρήστου Καλύβα: ”Στο τέλος αυτών των αγώνων όλοι θα έχουν κάτι καλό να πούνε για αυτή την ομάδα”.Δεν υπάρχει καμία πικρία, μόνο πόνος στα δύσκολα που βάλαμε ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ στους εαυτούς μας.

Θέλετε να μας αποκαλύψετε τα σχέδια σας για την νέα αγωνιστική σεζόν και το πώς βλέπετε την ομάδα του Παναργειακού στο μέλλον;

Ο Παναργειακός βρίσκεται στο σωστό δρόμο. Ο προγραμματισμός της ομάδας έχει ξεκινήσει πριν τα μπαράζ.Η δημιουργία δεύτερης ομάδας υπό την επίβλεψη του Παναργειακού είναι προσωπικός στόχος εδώ και χρόνια και φαίνεται να υλοποιείται  σύντομα.Ο Παναργειακός στο μέλλον θα στηρίζεται αποκλειστικά στα δικά του παιδιά ανεξάρτητα από το ποιοι είναι παράγοντες και ποιοι προπονητές.Αυτή την στιγμή όμως μακριά από ποδόσφαιρο και καλό καλοκαίρι σε όλους.

11057850_1549288798657150_4437321531179911920_n
Με τους ποδοσφαιριστές του, πανηγυρίζοντας μία απ’τις πολλές νίκες που πέτυχαν φέτος

Leave a Reply

Your email address will not be published.