Αποκλεισμός του υπουργείου Υγείας από την ΠΟΕΔΗΝ. «Πρωταπριλιάτικα ψέματα» οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού

Σε αποκλεισμό του υπουργείου Υγείας προχώρησαν το πρωί εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, , κλείνοντας την είσοδο με αλυσίδες.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τη μη υλοποίηση της εξαγγελίας του Πρωθυπουργού πριν από έναν χρόνο για πρόσληψη 4.500 γιατρών και νοσηλευτών εντός του 2015.

«Πέρυσι ο πρωθυπουργός, ακριβώς από εδώ, από αυτά τα σκαλιά του υπουργείου Υγείας, ανακοίνωσε εντός του 2015 ότι θα προσληφθούν στο εθνικό σύστημα υγείας 4.500 νέοι υπάλληλοι. Απεδείχθησαν πρωταπριλιάτικα ψέματα. Η ίδια η κυβέρνηση διαψεύδει τον πρωθυπουργό. Τα στοιχεία του μητρώου του ανθρώπινου δυναμικού, απογραφή που έδωσε στη δημοσιότητα πριν από λίγες μέρες, δείχνει ότι στο εθνικό σύστημα υγείας φέτος μισθοδοτούνται 2.500 λιγότεροι υπάλληλοι και για τα τρία τελευταία έτη μισθοδοτούνται 13.500 λιγότεροι υπάλληλοι. Επίσης ο πρωθυπουργός δεσμεύθηκε εδώ ότι θα αυξήσει τη χρηματοδότηση στα νοσοκομεία. Φέτος είναι 350 εκατομμύρια λιγότερα από πέρυσι», δήλωσε στο Mega ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Οι διαμαρτυρόμενοι έχουν σκοπό να παραμείνουν στο σημείο μέχρι τις 11:00.

Πηγή: huffingtonpost.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.