Τρ. Αλεξιάδης: Κρατήστε όλες τις αποδείξεις

Τρ. Αλεξιάδης: Κρατήστε όλες τις αποδείξεις

Να κρατήσουν όλες τις αποδείξεις κάλεσε τους φορολογούμενους ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης, διευκρινίζοντας ότι για το «χτίσιμο» του αφορολόγητου δεν θεωρείται απαραίτητη η συλλογή αποδείξεων από ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Όσον αφορά το επόμενο έτος ωστόσο, ο κ. Αλεξιάδης προανήγγειλε την κατάθεση διάταξης που θα συνδέει το αφορολόγητο με «αποδείξεις που σχετίζονται με την τράπεζα», δίχως βέβαια, να διευκρινίσει ποιες δαπάνες θα δικαιολογούνται.

Όπως εξήγησε, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, στο «χτίσιμο» του αφορολόγητου θα υπολογίζονται όλες οι δαπάνες μέσω πλαστικού χρήματος, είτε αυτές έγιναν με τη χρήση κάρτας είτε μέσω διαδικτύου.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι «πιέζουμε όσο γίνεται περισσότερο στο θέμα των τραπεζικών προμηθειών», ενώ ξεκαθάρισε ότι σε βάθος χρόνου οι συναλλαγές με τις κάρτες θα γίνουν υποχρεωτικές για όλες τις επιχειρήσεις.

Ερωτηθείς για τα σενάρια αλλαγών στα κριτήρια φορολόγησης, ο κ. Αλεξιάδης σημείωσε ότι «υπάρχουν πολύ καλές ειδήσεις στο θέμα αυτό, ωστόσο, δεν μπορεί να ειπωθεί κάτι όσο η διαπραγμάτευση είναι σε εξέλιξη».

«Στόχος μας είναι να μεταφέρουμε βάρος στα υψηλά από τα χαμηλά και πολύ χαμηλά εισοδήματα» συμπλήρωσε, επαναλαμβάνοντας ότι «θα υπάρξουν πολύ θετικές ειδήσεις».

Leave a Reply

Your email address will not be published.