Από κόσκινο θα περνούν οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Τιμολογίου

Από κόσκινο θα περνούν οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Τιμολογίου

Χιλιάδες δικαιούχοι θα κοπούν από το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) και θα  βρεθούν αντιμέτωποι με αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, καθώς το ΚΟΤ θα δίδεται πλέον με βάση νέα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Μετά από απόφαση κυβέρνησης και ΔΕΗ μαζί με τα εισοδηματικά κριτήρια για τη χορήγηση του ΚΟΤ θα συνυπολογίζονται οι καταθέσεις που εμφανίζονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων και η ακίνητη περιουσία τους.

Έτσι, ανάμεσα σε όσους κοπούν δεν θα είναι μόνο οι εύποροι που έχουν παρεισφρήσει στο καθεστώς προστασίας των ευπαθών ομάδων εκμεταλλευόμενοι το διάτρητο σύστημα, αλλά και καταναλωτές που παρ’ ότι έχουν χαμηλό εισόδημα διατηρούν περιουσιακά στοιχεία, όπως καταθέσεις ή ακίνητα.

Πάντως, τα ερωτήματα παραμένουν πολλά, καθώς είναι άγνωστο το ποιο θα είναι το ύψος καταθέσεων στο οποίο θα μπαίνει ο κόφτης, πού θα μπει ο πήχης της ακίνητης περιουσίας, τι θα συμβεί με ακίνητα ξενοίκιαστα που δεν αποφέρουν εισόδημα στους ιδιοκτήτες τους, κ.ο.κ..

Τα νέα κριτήρια χορήγησης του ΚΟΤ, που σήμερα παρέχει έκπτωση έως 42% και καλύπτει 680.000 καταναλωτές, βρίσκονται υπό διαμόρφωση και πρόκειται να συμπεριληφθούν στο νομοσχέδιο για τις Ενεργειακές Κοινότητες που θα κατατεθεί προσεχώς στη Βουλή.

Πηγή: cnn.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.