Πήγαν να «περάσουν» ναρκωτικά με drone στις φυλακές Λάρισας

Πήγαν να «περάσουν» ναρκωτικά με drone στις φυλακές Λάρισας

Τρεις βαρυποινίτες Αλβανοί τρόφιμοι (36,, 33, και 30 χρονών αντίστοιχα) είναι οι “εγκέφαλοι” της απόπειρας  παράνομης ειαγωγής μεγάλης ποσότητας ηρωίνης και κάνναβης στις φυλακές Λάρισας, με drone !

Οι αστυνομικοί της Δίωξης ναρκωτικών της θεσσαλικής πρωτεύουσας σε συνεργασία με συναδέλφους τους από την αντίστοιχη  υπηρεσία στην Αθήνα, κατάφεραν όχι μόνο να αποτρέψουν την…πτήση των ναρκωτικών, αλλά και να συλλάβουν τους τρεις των  τριών πανούργων κακοποιών.

Το ¨”modus operandi¨ της συμμορίας που θέλησε να εκμεταλλευτεί και τα “πλεονεκτήματα” της νέας τεχνολογίας θυμίζει σενάριο από κινηματογραφική ταινία.

Συνεργοί των βαρυποινιτών ήταν ένας 24χρονος Αλβανός και ένας 19χρονος Έλληνας , οι οποίοι είχαν αναλάβει την αγορά και πτήση του drone πάνω από τις φυλακές της Λάρισας  ενώ “βαποράκι” ήταν μια 24χρονη Ελληνίδα που μετέφερε τα ναρκωτικά από την Αθήνα στη Λάρισα με το ΚΤΕΛ!

Οι δύο  χειριστές του drone συνελήφθησαν την Πέμπτη λίγο πριν από τις πέντε το απόγευμα στο νεκροταφείο που γειτνιάζει με το σωφρονιστικό ίδρυμα.

Το drone που βρέθηκε στην κατοχή τους το είχαν αγοράσει δύο ημέρες πριν από κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών στη Σαλαμίνα.

Το “φορτίο” των 211γραμμαρίων ηρωίνης και 418 γραμμαρίων ινδικής κάνναβης, μαζί με τουλάχιστον 10 καρτοκινητά και 26 κάρτες sim,  που σκόπευαν να περάσουν στους τρεις βαρυποινίτες κρατουμένους με το drone οι συνεργοί τους, μετέφερε από την Αθήνα η 24χρονη, που όμως συνελήφθη με το που κατέβηκε από το λεωφορείο στη Λάρισα και λίγο πριν επιβιβαστεί σε ταξί , για να πάει στο ραντεβού με τους άλλους δύο συνεργούς του.

Οι αστυνομικοί,  αξιοποιώντας πληροφορίες και  μετά από πολυήμερη και επίμονη έρευνα κατάφεραν να αποτρέψουν την εισαγωγή των ναρκωτικών στη φυλακή.

Στην ΕΛ.ΑΣ. όμως ο προβληματισμός σχετικά με τη νέα μέθοδο , μέσω αέρος που χρησιμοποιούν οι εγκληματικές συμμορίες , αξιοποιώντας τις δυνατότητες των τηλεκατευθυνόμενων μέσων παραμένει έντονος ζητώντας τη διαρκή και επισταμένη επαγρύπνηση των διωκτικών αρχών.

Πηγή: topontiki.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.