Απάτη η απαγωγή 14χρονου στις Λιβανάτες-Την σκηνοθέτησε ο ίδιος για να πάρει λεφτά από τον πατέρα του!

Έχουμε δει πολλές φορές σε ταινίες να αποδεικνύονται απάτη οι απαγωγές μικρών και μεγάλων. Ωστόσο, δεν θα φανταζόμασταν ποτέ ότι αυτό μπορεί να συμβεί στη πραγματικότητα. Το περιστατικό όμως που συνέβη στιςΛιβανάτες μας κάνει να αναθεωρούμε.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Όλα ξεκίνησαν στις 22 Μαΐου όταν οι κάτοικοι ολόκληρης της Φθιώτιδας ταράχθηκαν με την είδηση της απαγωγής ενός 14χρονου αγοριού. Φυσικά περισσότερο από όλους ανησύχησε η μητέρα του παιδιού, η οποία ενημέρωσε την αστυνομία πάραυτα. Αμέσως μετά στήθηκεεπιχείρηση εντοπισμού του 14χρονου.

Να σημειώσουμε ότι το αγόρι είχε ξεκινήσει από το σπίτι του για να πάει στο φροντιστήριο, στο οποίο τελικά δεν έφτασε ποτέ. Οι καθηγητές στο φροντιστήριο επικοινώνησαν με τη μητέρα του και την ενημέρωσαν για την απουσία του γιου της. Εκείνη τον πήρε τηλέφωνο, όμως ο γιος της δεν απαντούσε. Μετά από αρκετές κλήσεις,απάντησε ένας άνδρας που μιλούσε ελληνικά και της είπε πως ο γιος της είχε πέσει θύμα απαγωγής και θα τον άφηναν ελεύθερο με λύτρα… 12 χιλιάδες Ευρώ!
Λίγες ώρες μετά την έναρξη των ερευνών της αστυνομίας, το παιδί βρέθηκε από κάτοικο των Λιβανατών, έξω από το χωριό στη θέση Δεξαμενή. Όπως είπε ο νεαρός στους αστυνομικούς, κάποιος άγνωστος τον έχει σπρώξει με τη βία μέσα σε ένα βαν και στην συνέχεια ο δράστης με έναν συνεργό του, τον έκαναν βόλτες κοντά στις Λιβανάτες. Άγνωστο για ποιο λόγο, τον εγκατέλειψαν στην Δεξαμενή και εξαφανίστηκαν.
Την υπόθεση ανέλαβαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας και περίπου ενάμιση μήνα μετά την εξιχνίασαν! Πού κατέληξαν; Απαγωγείς δεν υπήρξαν ποτέ!Ναι, καλά ακούσατε! Εγκέφαλος της «απαγωγής» ήταν ο ίδιος ο 14χρονος με δύο φίλους του. Ο ίδιος ομολόγησε ότι σκηνοθέτησε την απαγωγή του προκειμένου να εξασφαλίσει από τον οικογένειά του ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, το οποίο μαζί με τους φίλους του θα διέθετε σε… ψώνια!
Ωστόσο το μετάνιωσε και εμφανίστηκε, δίνοντας έτσι τέλος στην ιστορία.

Leave a Reply

Your email address will not be published.