Καθήκοντα Γενικής Γραμματέως της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. ανέλαβε η Μ. Αντωνίου, ως Αναπληρώτρια Γ.Γ.

Καθήκοντα Γενικής Γραμματέως της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. ανέλαβε η Μ. Αντωνίου, ως Αναπληρώτρια Γ.Γ.

Αίσθηση προκάλεσε η ανάγνωση, από τον Νικήτα Κακλαμάνη ως Αντιπροέδρου της Βουλής, από την έδρα του Προεδρείου, επιστολής της Γραμματείας της Κοινοβουλευτικής Ομάδος της Νέας Δημοκρατίας, που υπογράφει η Μαρία Αντωνίου, σύμφωνα με την οποία γνωστοποιήθηκε προς το σώμα ότι “την Τρίτη 24 Νοεμβρίου η Νέα Δημοκρατία όρισε σύμφωνα με το καταστατικό της τον νέο Πρόεδρό της, Βουλευτή Λασιθίου,  κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη”.
Είναι γνωστό ότι η Μαρία Αντωνίου είναι Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας και μετά τον ορισμό  του κ. Πλακιωτάκη στην θέση του Προέδρου της Ν.Δ. έχει αναλάβει καθήκοντα   Γ.Γ. της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Με αυτήν την αρμοδιότητα δε, συμμετείχε την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, ένα διακομματικό συλλογικό όργανο που συστάθηκε με Κανονισμό της Βουλής του 1987 και αναγνωρίσθηκε συνταγματικά  με την αναθεώρηση του 2001 και αποστολή του είναι η καλύτερη οργάνωση των εργασιών της Βουλής μέσα από την συνεργασία του Προεδρείου και όλων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων.
Να επισημάνουμε ότι η Μαρία Αντωνίου είναι μεταξύ άλλων εκλεγμένη τόσο στην Κεντρική όσο και στην Πολιτική Επιτροπή της Ν.Δ., καθώς επίσης στις Επιτροπές  της Βουλής: Διαρκής Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος και Υποεπιτροπή Υδάτινων Πόρων, για την τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.