Μαρία Αντωνίου: “Είστε μάλλον τεμπέληδες, είστε μάλλον ανίκανοι”

“Είστε μάλλον τεμπέληδες, είστε μάλλον ανίκανοι”Ομιλία της Μαρίας Αντωνίου στην Ολομέλεια της Βουλής για το νέο Κώδικα Αντιντόπινγκ

Στην Ολομέλεια της Βουλής μίλησε η Μαρία Αντωνίου, την Πέμπτη 17 Μαρτίου, κατά την διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με το νέο Κώδικα αντιντόπινγκ του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ, (WADA).

Η Μαρία Αντωνίου καυτηρίασε το γεγονός ότι “ακόμη ένα νομοσχέδιο έρχεται στη Βουλή, πώς αλλιώς, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος”, ενώ καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για το ότι “χρειάστηκε 14 ολόκληρους για να ενσωματώσει το νέο Κώδικα, ο οποίος σημειωτέον ισχύει από την 1η Ιανουαρίου 2015, το κάνει μία μόλις ημέρα προτού εκπνεύσει η προθεσμία που σας έδωσε η WADA.” Όπως ανέφερε μάλιστα χαρακτηριστικά, ότι “για όλα αυτά αλλά και τα δεινά που περνάει η χώρα μας σήμερα με το τρίτο μνημόνιο, με την φτωχοποίηση των νοικοκυριών, με το προσφυγικό και την Ειδομένη, οφείλεται σε δύο δεδομένα. Στο ότι είστε μάλλον ανίκανοι. Στο ότι είστε μάλλον τεμπέληδες”.

Αναλύοντας τα άρθρα του νομοσχεδίου, η Μαρία Αντωνίου, υπογράμμισε ότι “η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που δε διακρίνεται και για τον κοινοβουλευτικό της οίστρο, φέρνει μαζί, στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, 52 άρθρα, τα οποία δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια συρραφή διαφόρων ρυθμίσεων, άσχετων με το αντικείμενο του παρόντος νομοσχεδίου”.

Τέλος, με αφορμή την απαράδεκτη και εθνικά επιζήμια δημόσια δήλωση του κ. Γ. Μουζάλα, ο οποίος στη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης αποκάλεσε την ΠΓΔΜ «Μακεδονία» η Μαρία Αντωνίου ήταν στην ομιλία της αφοπλιστική: “επιτρέψτε μου να ξανασυστηθώ. Είμαι η Μαρία Αντωνίου, Βουλευτής Καστοριάς, που ανήκει στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Τμήμα της μίας και μοναδικής Μακεδονίας, της ελληνικής. Και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι είμαι περήφανη που ζω ανάμεσα σε ανθρώπους που αντιστέκονται στον ενδοτισμό, αγωνίζονται για την ιστορική αλήθεια και δεν είναι έτοιμοι να ξεπουλήσουν τα πάντα, απλά για να γαντζωθούν στην καρέκλα”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.