Το μήνυμα της Μαρίας Αντωνίου για την Ημέρα της Γυναίκας

12800317_438919059650822_9144834265679631515_nΕίναι γεγονός ότι στο πέρασμα των αιώνων η Γυναίκα κατείχε πάντοτε μια εξέχουσα θέση στη ζωή των ανθρώπων και στη κοινωνία.

Υπήρξαν δυστυχώς και χρονικοί περίοδοι, όπου πολιτικά και κοινωνικοοικονομικά συστήματα, με τους εκφραστές τους, επιδίωξαν, μέσω μιας τεχνητής δημιουργίας χάσματος στα δύο φύλα, να προκαλέσουν την υποβάθμιση και την απαξίωσή της.

Σήμερα, τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Ο σύγχρονος πολιτισμός αποδίδει στη Γυναίκα τις τιμές που της αξίζουν. Οι ρόλοι της επανεξετάστηκαν, εμπλουτίστηκαν, αναβαθμίστηκαν.

Η γυναίκα έχει κερδίσει μέσα στην κοινωνία τη θέση που της αξίζει. Με τους αδιάκοπους αγώνες της, την ατέρμονη εσωτερική της αναζήτηση, την τόλμη και την αποφασιστικότητά της, σε όλους τους τομείς, σε όλους τους χώρους.

Η κάθε μία από εμάς, με τη δική της τόλμη, δύναμη και ιδιοσυγκρασία, ευελπιστώ ότι θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για όσα δικαιούται η γυναίκα, ως σύντροφος, ως μητέρα, ως επιστήμονας ως εργαζόμενη και κυρίως ως άνθρωπος, στη σημερινή άκρως ανταγωνιστική κοινωνία.

Leave a Reply

Your email address will not be published.