Μ. Αντωνίου: “Η διαχείριση των αποβλήτων κάνει πισωγυρίσματα”

Μ. Αντωνίου: “Η διαχείριση των αποβλήτων κάνει πισωγυρίσματα”

“Η διαχείριση των αποβλήτων στη χώρα μας κάνει πισωγυρίσματα”
Ερώτηση 36 Βουλευτών της Ν.Δ. που συνυπογράφει και η Μαρία Αντωνίου

Το γεγονός ότι η διαχείριση των αποβλήτων στη χώρα μας κάνει πισωγυρίσματα διαπιστώνουν Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας οι οποίοι με Ερώτηση που κατέθεσαν προς τον αρμόδιο Υπουργό επισημαίνουν ότι ενώ η Κυβέρνηση της ΝΔ, προετοίμασε 13 έργα Συμπράξεων Δημόσιου – Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) για τη δημιουργία των κατάλληλων υποδομών διαχείρισης απορριμμάτων, ώστε να δοθούν λύσεις σε χρόνιες παθογένειες του συστήματος, οι εκλογές τον Ιανουάριο του 2015 και η έως τώρα αδράνεια της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στον τομέα δίνει ένα ακόμη αρνητικό πρόσημο για το περιβάλλον, την ποιότητα ζωής, την οικονομία και προκαλεί το μένος των Τοπικών Κοινωνιών.

Στην Ερώτηση που συνυπογράφει η Μαρία Αντωνίου αναφέρεται ότι κατά την κυβέρνηση το «νέο» ΕΣΔΑ «συμπυκνώνει τη ριζικά διαφορετική πολιτική αντίληψη της νέας διακυβέρνησης». Στοχεύει δε στην «Κατοχύρωση του δημόσιου χαρακτήρα της διαχείρισης στερεών αποβλήτων …». Δεν ξεκαθαρίζει με ποιο τρόπο όμως. Πιθανότατα με τη στροφή σε ένα ξεπερασμένο – από την κρισιμότητα των καιρών και την πλούσια διεθνή εμπειρία στον τομέα – μοντέλο κρατικοδίαιτης δομής της δεκαετίας του ’80.

Παράλληλα υπογραμμίζουν ότι με το Νόμο που ενσωματώνει τις απαιτήσεις Οδηγίας της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, δόθηκε η βάση για την κατάρτιση του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ) και των αντίστοιχων Περιφερειακών (ΠΣΔΑ), με στόχο να δοθούν οι κατάλληλες στρατηγικές κατευθύνσεις, ώστε μέσω ενός συνεκτικού πλέγματος σχεδίων, προγραμμάτων, δράσεων και έργων να εφαρμόζεται η εθνική πολιτική διαχείρισης αποβλήτων και να επιτυγχάνονται οι στόχοι.
http://antonioumaria-ndkastoria.blogspot.gr/2016/02/36.html

Leave a Reply

Your email address will not be published.