Μ. Σπυράκη και X. Ζαγοράκη στη 41η ΔΕΓ με την Μαρία Αντωνίου

Νέα επίσκεψη στην 41η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς, πραγματοποίησε το Σάββατο 7 Μαΐου, η Μαρία Αντωνίου, αυτή τη φορά συνοδευόμενη από Ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη και Θοδωρή Ζαγοράκη, ενώ όπως εξήγησε και η ίδια, ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ., Βουλευτής κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης δεν κατάφερε τελικά να παραστεί λόγω συζήτησης στην Βουλή του Ασφαλιστικού Νομοσχεδίου. Θα έρθει όμως σε επόμενο χρονικό διάστημα για να συζητηθούν όλα τα ζητήματα που αφορούν τους Φορείς σε σχέση με το Υπουργείο Εξωτερικών και κυρίως το φλέγον ζήτημα της ΒΙΖΑΣ, για το οποίο όπως είπε η Μαρία Αντωνίου, “η σημερινή κυβέρνηση δεν έπραξε τα δέοντα και ολιγώρησε.

Η Μαρία Αντωνίου μετέφερε τους χαιρετισμούς και τις ευχές του Προέδρου της Ν.Δ. για καλές δουλειές στους εκθέτες, τονίζοντας πως “η Νέα Δημοκρατία τα 2,5 χρόνια ως κυβέρνηση με συντονισμένες ενέργειες και πάντοτε σε συνεννόηση με τους αρμόδιους φορείς είχε δρομολογήσει επιλύσει αρκετά ζητήματα.

Ευχαριστώντας την κ. Σπυράκη για την παρουσία της στην 41η Έκθεση Γούνας Καστοριάς, επισήμανε το γεγονός ότι “είναι άριστη γνώστης των θεμάτων του κλάδου, τονίζοντας ότι δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για όλα τα ζητήματα που αφορούν την γούνα και την Καστοριά γενικότερα”.

Από την πλευρά της η κ. Μαρία Σπυράκη, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας» κ. Ιωάννη Κορεντσίδη για την πρόσκληση, όπως επίσης και την Μαρία Αντωνίου, με την οποία έχει μία άριστη συνεργασία από την πρώτη στιγμή που εκλέχτηκε Ευρωβουλευτής, λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά πως “η Μαρία Αντωνίου με ώθησε στο να εμπλακώ στην ουσία της δραστηριότητας της γούνας στην Καστοριά. Δύο χρόνια μετά βλέποντας την Έκθεση, αισθάνθηκα ότι αυτή είναι η Ελλάδα που θέλουμε. Να είναι εξωστρεφής, να επιχειρεί με καινοτόμα προϊόντα και έξυπνες ιδέες. Να στηρίζει τον ιδιωτικό τομέα και ο δημόσιος τομέας να δημιουργεί το πλαίσιο βασισμένο στην ευρωπαϊκή σταθερότητα”.

Η κα Σπυράκη, η οποία είναι πολύ καλή γνώστης των ζητημάτων που απασχολούν τον κλάδο και ένθερμη υποστηρικτής των ζητημάτων εξωστρέφειας των γουνοποιητκών επιχειρήσεων, αναφέρθηκε στις δηλώσεις της ακριβώς στην αναγκαιότητα αυτή να στηριχθεί η δυνατότητα των εξαγωγών καθώς ο κλάδος της γούνας δραστηριοποιείται κυρίως στις διεθνείς αγορές.

«Η Ελλάδα που θέλουμε πρέπει να είναι εξωστρεφής, να επιχειρεί με καινοτόμα προϊόντα και έξυπνες ιδέες. Να στηρίζεται στον ιδιωτικό τομέα και ο δημόσιος τομές να λειτουργεί υποστηρικτικά βασισμένος στην Ευρωπαϊκή σταθερότητα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση συζητά ένα πλαίσιο ανάπτυξης εμπορικών δραστηριοτήτων στην Κίνα, απευθείας χωρίς εμπόδια, γιατί είναι μια μεγάλη αγορά. Αυτό το πλαίσιο, θα είναι έτοιμο ως το τέλος του χρόνου όποτε και θα γίνει και η πρώτη εκτίμηση και αποτίμηση. Στόχος μας είναι να μειωθεί ο αθέμιτος ανταγωνισμός από την Κινέζικη πλευρά ώστε ευρωπαϊκές επιχειρήσεις ανάμεσα σε αυτές και γουνοποιητικές να αναπτύξουν επιχειρηματικές και εξαγωγικές δραστηριότητες εκεί», δήλωσε η κα Σπυράκη.

Αναφορικά με το πρόβλημα της δυσκολίας έκδοσης βίζας από την Ρωσία η Ευρωβουλευτής άσκησε έντονη κριτική στην Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ για τους χειρισμούς της στοχεύοντας το πρόβλημα στην έλλειψη κατάλληλου προσωπικού καθώς υπάρχει μεγάλη ζήτηση και μικρή εξυπηρέτηση.

«Την ώρα που γεμίζουν κόσμο με μετακλητούς και βολεύουν υμετέρους και συγγενείς ως και τρίτου βαθμού δεν προνοούν να καλύψουν τα ελλείμματα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθεί από την πλευρά της στην ελαχιστοποίηση των κυρώσεων πρόσβασης της Ρωσίας στις διεθνείς αγορές για την βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντoς».

Σε ανάλογο ύφος κινήθηκαν και οι δηλώσεις της βουλευτού Ν.Δ Καστοριάς Μαρίας Αντωνίου λέγοντας πως : «Ως Νέα Δημοκρατία στηρίζουμε τον κλάδο, πέρα από την αγορά της Ρωσίας για την οποία η Κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει λύση εν όψει και της τουριστικής περιόδου. Επίσης θα  πρέπει να δούμε και την εναλλακτική της Κίνας. Η στήριξη μας στους φορείς του κλάδου είναι δεδομένη».

Από την  πλευρά του ο κ. Ζαγοράκης εξέφρασε και εκείνος την ικανοποίηση του από την εικόνα που παρουσιάζει η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς και τα διαθέσιμα προϊόντα. Αναφορικά με τα ζητήματα που ταλανίζουν  τον κλάδο εξέφρασε την στήριξη του σε αυτά από την θέση την οποία κατέχει στο Ευρωκοινοβούλιο και δήλωσε  πως : «Και οι δύο πλευρές Ευρωπαϊκή Ένωση και Ρωσία να δουν το θέμα από κοινού, η Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθεί από την πλευρά της στην ελαχιστοποίηση των κυρώσεων πρόσβασης της Ρωσίας στις διεθνείς αγορές και να βελτιωθούν οι σχέσεις Ρωσίας και Ένωσης κάτι το οποίο θα πρέπει να γίνει σχετικά γρήγορα ώστε να μειωθεί περεταίρω ζημία ειδικά για την Ελλάδα που έχει μεγάλο όφελος από αυτό και στον τουριστικό και στον επιχειρηματικό τομέα».     

Το καλωσόρισμα του Γ. Κορεντσίδη και οι δηλώσεις της Μαρίας Αντωνίου

Οι δηλώσεις της Μαρίας Σπυράκη

 

20160507_123111 20160507_123212 20160507_123416 DSC_0017 DSC_0026 DSC_0031 DSC_0032 DSC_0035 P1060262 P1060266 P1060279 P1060284 P1060291 P1060475 P1060479

Leave a Reply

Your email address will not be published.