Μ. Αντωνίου: Στραγγαλισμός επενδυτών Αναπτυξιακών Νόμων

Μ. Αντωνίου: Στραγγαλισμός επενδυτών Αναπτυξιακών Νόμων

“Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στραγγαλίζει επενδυτές Αναπτυξιακών Νόμων” Συνυπογράφει η Μαρία Αντωνίου Ερώτηση 38 Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας

“Η Κυβέρνηση αντί να δώσει ανάσα στο σύνολο των επενδυτών και δυνατότητα αναθεώρησης των επενδυτικών τους σχεδίων, θέτει όρους προϋποθέσεις και εξαιρέσεις που στραγγαλίζουν σημαντικό κομμάτι επενδυτών του Αναπτυξιακού Νόμου 3299/2004. Την ίδια ώρα, για άλλη μια φορά, δε δείχνει την παραμικρή πρόνοια για τη διευθέτηση του φορολογικού κενού με ανυπολόγιστες συνέπειες για το μέλλον επιχειρήσεων και εργαζομένων”. Το γεγονός αυτό επισημαίνουν με Ερώτηση που κατέθεσαν στην Βουλή, στους αρμόδιους Υπουργούς 38 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, συμπεριλαμβανομένης της Μαρίας Αντωνίου που συνυπέγραψε την Ερώτηση.

Στην Ερώτηση τονίζεται ότι “η ολέθρια διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με την ιδεοληπτική και καταδικασμένη σε αποτυχία οικονομική πολιτική, οδήγησε στους κεφαλαιακούς ελέγχους (capital controls), στην έλλειψη ρευστότητας, στο στέγνωμα της αγοράς και εξανέμισε και την τελευταία ανάσα που δόθηκε στους επενδυτές με την παράταση των καταληκτικών προθεσμιών. Αρκετοί επενδύτες, αφού υπέστησαν τον οικονομικό στραγγαλισμό του 2015, δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τα επενδυτικά τους σχέδια και καλούνται πλέον να επιστρέψουν τον ΦΠΑ, καθώς παρήλθε πενταετία από τότε που πραγματοποίησαν – ολικά ή μερικά – τη σχετική δαπάνη”.

Παράλληλα υπενθυμίζουν ότι “η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με τους Νόμους 4146/2013 και 4242/2014 χορήγησε αυτοδίκαια παρατάσεις στις προθεσμίες ολοκλήρωσης των επενδυτικών σχεδίων, κατόπιν αίτησης του φορέα υλοποίησης, προκειμένου να δοθεί ο εύλογος χρόνος ολοκλήρωσης των δράσεων”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.