Ανταλλαγή πυρών μεταξύ του τουρκικού στρατού και Κούρδων μαχητών στη Συρία

Ανταλλαγή πυρών μεταξύ του τουρκικού στρατού και Κούρδων μαχητών στη Συρία

Οι τουρκικές δυνάμεις ανταπέδωσαν με πυρά του πυροβολικού στη διάρκεια της νύκτας και κατέστρεψαν στόχους της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG, αφού μαχητές της άνοιξαν πυρ εναντίον δυνάμεων των Σύρων ανταρτών που υποστηρίζονται από την Άγκυρα στη βόρεια Συρία, ανακοίνωσε ο τουρκικός στρατός.

Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν την κουρδική πολιτοφυλακή στη μάχη που δίνει εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, παρά τις διαμαρτυρίες της Τουρκίας, η οποία θεωρεί τους Κούρδους μαχητές τρομοκράτες και φοβάται ότι η προέλασή τους θα τροφοδοτήσει την εξέγερση των Κούρδων στο έδαφός της.

Ο τουρκικός στρατός επεσήμανε ότι η YPG επιτέθηκε με πυρά του πυροβολικού χθες Τρίτη εναντίον μαχητών του Ελεύθερου Συριακού Στρατού στην περιοχή της Μαρανάζ νότια της πόλης Άζαζ στη βόρεια Συρία.

«Οχήματα που βρίσκονταν στην περιοχή χρησιμοποιήθηκαν για να ανταποδώσουν τα πυρά και οι στόχοι που ταυτοποιήθηκαν καταστράφηκαν/ εξουδετερώθηκαν», ανέφερε η ανακοίνωση του στρατού.

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ihlas μετέδωσε ότι μαχητές της YPG έριξαν πυκνά πυρά με βαρέα όπλα γύρω στις 21:30 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) χθες το βράδυ από την περιοχή Άφριν στη βορειοδυτική Συρία. Προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο αν υπάρχουν θύματα από την ανταλλαγή πυρών.

Η Τουρκία εξοργίστηκε από την απόφαση των ΗΠΑ τον προηγούμενο μήνα να εξοπλίσουν τη YPG στο πλαίσιο της μάχης ια την ανακατάληψη της Ράκα από το Ισλαμικό Κράτος.

 

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published.