Ανοιχτά σήμερα τα καταστήματα από τις 11:00 έως τις 17:00

Ανοιχτά σήμερα τα καταστήματα από τις 11:00 έως τις 17:00

Ανοιχτά είναι σήμερα τα εμπορικά καταστήματα, με ωράριο λειτουργίας, όπως προτείνουν οι κατά τόπου εμπορικοί σύλλογοι​, 11:00-17:00.

Η κυριακάτικη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων συμπίπτει με την έναρξη των ενδιάμεσων φθινοπωρινών εκπτώσεων που θα διαρκέσουν έως την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015.

Οι έμποροι και οι καταστηματάρχες  προσκαλούν το καταναλωτικό κοινό να επωφεληθεί της εκπτωτικής περιόδου και να προσέλθει για τις αγορές του, εμπιστευόμενο τις ελληνικές εμπορικές επιχειρήσεις, οι οποίες θα προσφέρουν και πάλι προϊόντα ποιότητας σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές, μέσα στο βαρύ κλιμά που επικρατεί στην αγορά.

Εκπτώσεις λοιπόν από σήμερα  και οι ελπίδες όλων των πλευρών πολλές. Οι έμποροι να δουν πελάτες στα καταστήματά τους και να κινήσουν το εμπόρευμα. Και οι καταναλωτές να καλύψουν τις ανάγκες τους όσο πιο φτηνά γίνεται. Τα προβλήματα όμως είναι πολλά γύρω από την αγορά και έχουν να κάνουν προφανώς με τις οικονομικές πολιτικές και τη φορολογία. Έμποροι και ελεύθεροι επαγγελματίες βρίσκονται στα κάγκελα βιώνοντας πρωτόγνωρες καταστάσεις. Για πρώτη φορά η φορολογία τους είναι τόσο υψηλή, την ώρα που τα έσοδά τους είναι τόσο μειωμένα. Δημιουργείται στην ουσία ένα ντόμινο, που στη βάση του βρίσκεται η αδυναμία πληρωμής των υποχρεώσεων. Υψηλή όμως είναι η φορολόγηση συνολικά των πολιτών, οι περισσότεροι από τους οποίους θα άρχισαννα πληρώνουν τους φόρους τους από την προηγούμενη εβδομάδα και έπεται και συνέχεια με τον ΕΝΦΙΑ κι άλλους φόρους.  Αυτό το «στέγνωμα» από ρευστό και η ασφυκτική πίεση του κράτους, των ταμείων και των τραπεζών προς τους οφειλέτες, δημιουργεί ένα βαρύ κλίμα στην αγορά και σίγουρα δεν ευνοεί την καταναλωτική κίνηση. Από τη μεριά τους πάντως οι έμποροι ετοιμάζονται για μεγάλες προσφορές και εκπτώσεις κι αυτό ίσως να τονώσει την κίνηση. Μένει να φανεί στην πρεμιέρα των εκπτώσεων.

Leave a Reply

Your email address will not be published.