Άνοιξε η εφαρμογή Α21 – 12 εκατ. ζητά πίσω ο ΟΓΑ

Άνοιξε η εφαρμογή Α21 – 12 εκατ. ζητά πίσω ο ΟΓΑ

Άνοιξε η ηλεκτρονική πύλη για τη χορήγηση του οικογενειακού επιδόματος και του Ειδικού Επιδόματος τριτέκνων και πολυτέκνων. Ωστόσο, την επιστροφή συνολικού ποσού άνω των 12 εκατ. ευρώ, χρήματα που δόθηκαν βάσει παλαιότερων φορολογικών δηλώσεων, κατά το 2014 -15, ζητά ο ΟΓΑ.

Την πρώτη δόση καλούνται να επιστρέψουν όσοι δεν πληρούν φέτος τις προϋποθέσεις.

Για την καταβολή της δεύτερης δόσης τον Ιούλιο, απαιτείται υποβολή φορολογικής δήλωσης, πριν από την αίτηση Α21 και πριν από το τέλος Ιουνίου, νωρίτερα δηλαδή από τους άλλους φορολογούμενους.

Δικαιούχοι του επιδόματος 2017 είναι και όσοι αποκτήσουν παιδί μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2017.

Τη δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων Α21 για την είσπραξη των ενιαίων επιδομάτων στήριξης τέκνων και των επιδομάτων τριτέκνων και πολυτέκνων οικογενειών έτους 2017 έχουν πλέον μέσω του συστήματος ΤΑΧΙSNET πάνω από 700.000 φορολογούμενοι οικογενειάρχες εφόσον ολοκληρώσουν την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων.

Η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή των αιτήσεων Α21 είναι διαθέσιμη στους δικαιούχους των επιδομάτων, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.aade.gr , που δημιούργησε πρόσφατα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.).

Υπενθυμίζεται ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή των αιτήσεων είναι να έχουν προηγουμένωνς υποβληθεί ηλεκτρονικά οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος (έντυπα Ε1) για το φορολογικό έτος 2016.

ΠΗΓΗ:ert.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.