Σε λίγους μήνες ανοίγει το πρώτο κάμπινγκ 5 αστέρων και 487 στρεμμάτων στην Ελλάδα

Σε λίγους μήνες ανοίγει το πρώτο κάμπινγκ 5 αστέρων και 487 στρεμμάτων στην Ελλάδα

Ανοίγει στην Ελλάδα το πρώτο κάμπινγκ πέντε αστέρων σε μια έκταση 487 στρεμμάτων στα πλαίσια του επενδυτικού σχεδίου 30 εκατ ευρώ (στην παραπάνω έκταση) που υλοποιεί η εταιρεία Skotina Resort Α.Ε. στη Σκοτίνα Πιερίας.

Τα 427 στρέμματα μισθώθηκαν για 60 χρόνια από την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου κατόπιν διαγωνισμού που ολοκληρώθηκε με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης τον Μάιο του 2013, ενώ προστέθηκαν άλλα 60 στρέμματα του ΟΣΕ. Για την ωρίμανση του έργου σε επίπεδο αδειοδοτήσεων και την υπέρβαση άλλων γραφειοκρατικών διαδικασιών απαιτήθηκαν τρία χρόνια. Η εταιρεία ανήκει στους Ελληνοαμερικανούς επιχειρηματίες Γιώργο Σπυριδόπουλο, Χρήστο Χιονίδη και Γιώργο Δεληγιαννίδη.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ”, σε πρώτη φάση θα λειτουργήσει το κάμπινγκ, ενώ στη συνέχεια θα ξεκινήσουν τα έργα για τη δημιουργία ενός “πράσινου” ξενοδοχείου, συνεδριακού κέντρου, κέντρου ευεξίας και άλλων συμπληρωματικών τουριστικών υποδομών. Επιπλέον, θα ενταχθούν στο κάμπινγκ, 8-10 σκηνές τύπου glamping, για τους πιο απαιτητικούς κατασκηνωτές, που θέλουν μεν την χαλαρή και ανέμελη διαβίωση της ελεύθερης κατασκήνωσης, σε συνδυασμό όμως με την πολυτέλεια που παρέχει ένα ξενοδοχείο πολλών αστέρων.

 Το glamping λέει «ναι» στη σκηνή, «ναι» στο καραβόπανο, μόνο που αυτή «πατάει» σε υπερυψωμένο ξύλινο πάτωμα, διαθέτει βεράντα, είναι επιπλωμένη, έχει τηλεόραση και γενικά ανέσεις ξενοδοχείου πολλών αστέρων.

anoigei-to-prwto-kampingk-5-asterwn-stin-ellada-w_l

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της εταιρείας το έργο θα βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία από τη σεζόν του 2019 και στόχος είναι η προσέλκυση υψηλού εισοδηματικού επιπέδου επισκεπτών που τους αρέσει αυτή η μορφή διακοπών και η επαφή με τη φύση. Επίσης, θα δημιουργηθούν προγράμματα εκδρομών για βιωματικές εμπειρίες με την ένταξη σε αυτά των φυσιολατρικών και πολιτιστικών πόρων του προορισμού.    «Θέλουμε να διαφοροποιήσουμε την κατασκηνωτική εμπειρία για Έλληνες και ξένους τουρίστες. Αποφασίσαμε στο Skotina Resort να ακολουθήσουμε το glamping, τη διεθνή τάση και για glamorous camping, δηλαδή για καταλύματα που κάνει δυνατή την πολύ άνετη και πολυτελή διαμονή σε σκηνές», είπε στο Voria.gr ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Γιώργος Σπυριδόπουλος.

Πηγή: https://www.alfavita.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published.