Η κόρη του Θορ Annie Thorisdottir

Η κόρη του Θορ Annie Thorisdottir

Η Annie Thorisdottir, κόρη του Θορ δηλαδή (στην Ισλανδία τα επίθετα είναι πατρώνυμα και όχι οικογενειακά επώνυμα) είναι επαγγελματίας αθλήτρια του Crossfit και συνιδιοκτήκτρια του Crossfit Reykjavik όπου διδάσκει η ίδια αλλά και προπονείται. Κατάγεται από το Ρέικιαβικ και είναι γεννημένη στις 18 Σεπτεμβρίου το 1989 ενώ βρίσκεται στο επαγγελματικό προσκήνιο του crossfit από το 2009 έως και σήμερα.

Η Annie είναι η μοναδική αθλήτρια που έχει κερδίσει τους αγώνες του Crossfit 2 φορές (το 2011 και το 2012). Το 2010 και το 2014 κατέκτησε την δεύτερη θέση. Το 2013 δεν έλαβε μέρος στους αγώνες λόγω ενός σοβαρού τραυματισμού στην μέση, ενώ το 2015 αναγκάστηκε να εγκαταλείψει του αγώνες καθώς έπαθε θερμοπληξία.

Στην αθλητικό βιογραφικό της προσθέτει 8 χρόνια ως αθλήτρια της ενόργανης, 2 χρόνια μπαλέτο και 2 χρόνια άλμα επί κοντό.

Η μέχρι τώρα καριέρα της στους αγώνες του Crossfit

Η Annie συμμετείχε για πρώτη φορά στους αγώνες το 2009 οι οποίοι έλαβαν χώρα στην πολιτεία της Καλιφόρνια. Άπειρη τότε, καθώς είχε προετοιμαστεί μόνο τον τελευταίο μήνα για τους αγώνες, η Annie ολοκλήρωσε 5 από τις 8 δοκιμασίες εντός της πρώτης δεκάδας από τις 70 συνολικά αθλήτριες.  Την τελευταία ημέρα των αγώνων, σε μια δοκιμασία με το όνομα “The Chipper”,  όπου ζητούνταν από τους αθλητές να πραγματοποιήσουν μια πολύ δύσκολη άσκηση, τα “ring muscle ups”. Μη έχοντας γνώση της άσκησης, ζήτησε βοήθεια λίγο πριν βγει στον αγωνιστικό χώρο, και κατάφερε να κάνει 1 από τις 15 επαναλήψεις. Έτσι η  Annie κατέλαβε την 11η θέση, αλλά έθεσε τις βάσεις για μια πολλά υποσχόμενη επιστροφή.

Το 2010 οι αγώνες έγιναν και πάλι στην Καλιφόρνια αλλά αυτή τη φορά στο Καρσόν, και η Annie έχοντας πλέον προπονητή τον Jami Tikkanen, φλέρταρε το βάθρο από την αρχή μαχόμενη στήθος με στήθος με την Kristan Clever. Η Annie είχε μια εντυπωσιακή εμφάνιση με 4 πρώτες θέσεις σε κάποια αγωνίσματα, αλλά δεν ήταν αρκετές να της χαρίσουν την 1η θέση στο βάθρο. Έτσι, έμεινε στην 2η θέση πίσω από την Kristan Clever που δικαιωματικά ύστερα από σειρά εκπληκτικών εμφανίσεων κατέλαβε την πρωτιά.

Το 2011 είχε έρθει η ώρα για την Annie να αναρριχηθεί στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου. Από τις πρώτες φάσεις των αγώνων (Open και στην συνέχεια Europe Regional) έδειξε ότι βρίσκεται σε πολύ καλή φόρμα αλλά και με την σωστή νοοτροπία, πάθος και θέληση να πάρει τον τίτλο “Fittest on Earth”. Με μια καταιγιστική εμφάνιση με 8 τερματισμούς στις 5 πρώτες θέσεις συμπεριλαμβανομένου 3 πρώτες θέσεις και 4 τρίτες, άφησε 43 πόντους πίσω την περσινή κορυφαία αθλήτρια Kristan Clever αφήνοντάς την στην 2η θέση καθώς την 3η θέση κατέλαβε η Rebecca Voigt.

Το 2012 ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία των αγώνων Crossfit που κάποιος αθλητής κατακτούσε την πρώτη θέση για 2η φορά. Η Annie Thorisdottir αλλά και ο Rich Froning στέφονται για 2η συνεχόμενη φορά ως οι κορυφαίοι αθλητές.

Το 2013 ήταν μια άτυχη χρονιά για την Annie καθώς δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί τον τίτλο της. Η χρόνια άσκηση με βάρη επιβάρυναν πολύ κάποιον δίσκο στην σπονδυλική της στήλη σε σημείο που δεν μπορούσε να εκτελέσει ασκήσεις, και έτσι πέρασε την χρονιά της ανακτώντας τις δυνάμεις της. Ο τραυματισμός της ήταν τόσο σοβαρός που αρχικά δεν γνώριζαν αν θα είναι σε θέση να αγωνιστεί ξανά.

Με φανερά λιγότερη αυτοπεποίθηση μετά τον τραυματισμό της, εμφανίζεται σε αγώνες στο Open Announcement 14.5 στο Σαν Φραντσίσκο, έμεινε αρκετά πίσω από τους υπόλοιπους διαγωνιζόμενους που της έδωσαν τα συγχαρητήρια τους για την προσπάθεια της. Η απογοήτευσή της ήταν εμφανείς στο πρόσωπό της. Δεν το έβαλε κάτω όμως και με μια εντυπωσιακή εμφάνιση ανέβηκε στην πρώτη θέση του 2014 Europe Regional. Στους αγώνες είχε μια μέτρια εμφάνιση τις πρώτες ημέρες αλλά ανέκαμψε έδαφος και στις τελευταίες 3 δοκιμασίες πήρε την 1η – 2η -1η θέση αντίστοιχα. Κατέκτησε και πάλι την 2η θέση στο βάθρο πίσω από την Camille Leblanc-Bazinet.

To 2015 ήταν επίσης μια άτυχη χρονιά για την Annie. Ύστερα από μια πάρα πολύ καλή εμφάνιση στους κατατακτήριους αγώνες, αποφάσισε ότι θα πρέπει να αποσυρθεί από τους τελικούς, καθώς έπαθε θερμοπληξία στην τρίτη δοκιμασία με το όνομα Murph (1 mile run, 100 pull-ups, 200 push-ups, 300 air squats, 1 mile run all completed with a weighted vest).

Αυτό που πάντα χαρακτήριζε την Annie ήταν το χαμόγελό της που  δεν έχασε ποτέ ακόμη και όταν εκτελούσε τις πιο δύσκολες ασκήσεις, καθώς και ότι σε κάθε της συνέντευξη τόνιζε ότι απολαμβάνει αυτές τις στιγμές των αγώνων παρόλο που η ανάσα της έφτανε ίσα ίσα για να μιλήσει.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.