Ανασχηματισμός: Ποιοι φεύγουν, ποιοι μένουν στην κυβέρνηση

Σήμερα το απόγευμα, το αργότερο αύριο, αναμένεται το νέο υπουργικό συμβούλιο να περάσει την πόρτα τουΠροεδρικού Μεγάρου προκειμένου να ορκιστεί. Διαβάστε στο ρεπορτάζ του NEWS 247 ποιοι βρίσκονται “με το ένα πόδι” εκτός κυβέρνησης και ποιοι αναμένεται να μετακινηθούν

Μετά το χθεσινό “πάγωμα” της ψηφοφορίας και τις 39 διαρροές που “μούδιασαν” το Μέγαρο Μαξίμου στην κυβέρνηση ετοιμάζουν πυρετωδώς τα επόμενα βήματα και τον ανασχηματισμό, προκειμένου να αλλάξουν το ήδη βαρύ κλίμα που έχει προκληθεί μέσα στο κόμμα.

Με τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει χάσει σχεδόν το 1/3 της κοινοβουλευτικής του δύναμης, αλλά και την Κεντρική Επιτροπή να κινείται επιθετικά κατά της πλειοψηφίας μετά την χθεσινή επιστολή των 107, οι επιτελείς του Μαξίμου θα προσπαθήσουν το επόμενο διάστημα να αλλάξουν την ατζέντα.

Αν και το βλέμμα είναι στραμμένο στην τηλεδιάσκεψη του Eurogroup και την χρηματοδότηση που αναμένεται να λάβει η ελληνική οικονομία, ο ανασχηματισμός είναι αυτός που απασχολεί τον πρωθυπουργό επιθυμώντας να φτιάξει ένα νέο σχήμα, το οποίο θα λειτουργήσει πιο ευέλικτα και πιο αποτελεσματικά.

Δεδομένες θεωρούνται οι αντικαταστάσεις των Παναγιώτη Λαφαζάνη και Δημήτρη Στρατούλη, καθώς και του Κώστα Ήσυχου από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ο οποίος πέρασε από το μπλοκ των “15” στο “όχι”.

Το χαρτοφυλάκιό τους έχουν ήδη έχουν παραδώσει ο Νίκος Χουντής και η Νάντια Βαλαβάνη, ενώ αντικαταστάτη ψάχνουν και για τη θέση του Ευκλείδη Τσακαλώτου στο υπουργείο Εξωτερικών.

Ερωτηματικό αποτελεί τι θα αποφασιστεί για τον Θεόδωρο Δρίτσα και το υπουργείο Ναυτιλίας, καθώς είναι δεδομένες οι αντιρρήσεις του στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ.

Από εξωκοινοβουλευτικό πρόσωπο, σύμφωνα με πληροφορίες, ενδέχεται να καλυφθεί η θέση στο υπουργείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ενώ υπό μετακίνηση φαίνεται πως βρίσκεται ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης ή για το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης ή για το υπουργείο Εσωτερικών, στην περίπτωση που ο Νίκος Βούτσης μετακινηθεί στο προεδρείο της Βουλής.

Εάν τελικά προχωρήσουν οι διαδικαςίες αντικατάστασης της Ζωής Κωνσταντοπούλου, μέσω της συλλογής υπογραφών 50 βουλευτών, τη θέση της δεν αποκλείεται να πάρει ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος.

Κοινοβουλευτικά πρόσωπα που έχουν ακουστεί τις τελευταίες ώρες πως διεκδικούν ένα χαρτοφυλάκιο είναι η Όλγα Γεροβασίλη, ο Δημήτρης Βίτσας, ο Γιάννης Αμανατίδης, Γιώργος Βαρεμένος και Γιάννης Μπαλάφας.

 

news247.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.