Ρυθμιστές του αποτελέσματος οι αναποφάσιστοι

 

Τη “μάχη” των αναποφάσιστων θα δώσουν Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες ημέρες πριν από την προσφυγή στις κάλπες καθώς όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις, η πρωτιά θα κριθεί ψήφο – ψήφο.

Δεκατέσσερις ημέρες πριν από τις κάλπες η “δεξαμενή” των ψηφοφόρων παραμένει ιδιαίτερα μεγάλη και οι δημοσκόποι εκτιμούν ότι οι περισσότεροι εξ αυτών θα αποφασίσουν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Όπως φαίνεται σε δημοσκόπηση της MARC για το “Έθνος της Κυριακής”, ένας στους δύο ψηφοφόρους που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο βρίσκονται πλέον στο “στρατόπεδο” των αναποφάσιστων, ενώ λιγότεροι είναι εκείνοι που ψήφισαν ΝΔ και τώρα το… σκέφτονται.

Το ποσοστό των αναποφάσιστων – “πρώην ΣΥΡΙΖΑ” φτάνει στο 44,7% κάτι που αντιστοιχεί στο 8,9% του εκλογικού σώματος, ενώ η “πρώην ΝΔ” και νυν αναποφάσιστοι φτάνουν το 23,1% άρα 4,6% του εκλογικού σώματος.

Σημαντικές απώλειες προς τη “δεξαμενή” των αναποφάσιστων έχουν και τα άλλα κόμματα. Το ΚΚΕ φτάνει στο 6,5%, το Ποτάμι 4,4%, η Χρυσή Αυγή 3,8%, το ΚΙΔΗΣΟ 3,2%, η Ένωση Κεντρώων 4,1%, το ΠΑΣΟΚ 2 %, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,5% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 0,6%. Οι περισσότεροι αναποφάσιστοι δηλώνουν πως επιθυμούν κυβέρνηση εθνικής ενότητας την επομένη των εκλογών.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την δημοσκόπηση της MARC το 51,8% των αναποφάσιστων επιθυμεί τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας, το 14,2% κυβέρνηση συνεργασίας με βασικό κορμό τη ΝΔ, το 10,1% κυβέρνηση συνεργασίας με βασικό κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, το 5,9% αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, το 2,5% αυτοδύναμη κυβέρνηση Ν.Δ και το 15,5% απαντά δεν ξέρω δεν απαντώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.