Ανάποδη τάρτα καρότου

Ανάποδη τάρτα καρότου
45 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

Οικογενειακή
Μερίδα/ες
Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6

1
Βαθμός Δυσκολίας
Συστατικά
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 100 γρ. λιαστή τομάτα
  • 25 γρ. βούτυρο
  • 30 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 500 γρ. καρότα
  • 100γρ. νερό
  • 140 γρ. τόφου
  • ¼ κγ. πάπρικα καπνιστή
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • θυμάρι
  • ½ κγ. κύμινο
  • ½ κγ. ελαιόλαδο
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • ρόκα για το σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C στον αέρα.
  • Βάζουμε σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, το ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε.
  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να καραμελώσει για 3-5 λεπτά.
  • Κόβουμε τη λιαστή τομάτα σε λεπτές φέτες και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Μεταφέρουμε στο ίδιο μπολ και τα κρεμμύδια, που έχουμε σοτάρει και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
  • Βάζουμε στο ίδιο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, το βούτυρο και την καστανή ζάχαρη.
  • Ξεφλουδίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε φέτες διαγώνια πάχους 0,5 εκ.
  • Προσθέτουμε στο τηγάνι τα καρότα και το νερό και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 15 λεπτά, μέχρι να μειωθεί το νερό και να έχουν μαλακώσει τα καρότα.
  • Όταν είναι έτοιμα, αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το τόφου, την πάπρικα, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, το θυμάρι και το κύμινο. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και αφήνουμε στην άκρη.
  • Παίρνουμε ένα στρογγυλό ταψί  25 εκ. και απλώνουμε στον πάτο του τα καρότα. Από πάνω απλώνουμε τα κρεμμύδια με την λιαστή τομάτα και στο τέλος το τόφου.
  • Σκεπάζουμε με το φύλλο σφολιάτας το ταψί και πιέζουμε ώστε η άκρη της σφολιάτας να ακουμπάει τον πάτο του ταψιού.
  • Με ένα μαχαιράκι κάνουμε μικρές μαχαιριές  στη σφολιάτα.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά.
  • Όταν είναι έτοιμα, αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 5 λεπτά μέσα στο ταψί.
  • Τέλος, αναποδογυρίζουμε σε ένα πιάτο και σερβίρουμε με ρόκα.

Πηγή: akispetretzikis.com






Σχολιάστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.