45 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
1
Βαθμός Δυσκολίας
Συστατικά
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 100 γρ. λιαστή τομάτα
- 25 γρ. βούτυρο
- 30 γρ. καστανή ζάχαρη
- 500 γρ. καρότα
- 100γρ. νερό
- 140 γρ. τόφου
- ¼ κγ. πάπρικα καπνιστή
- αλάτι
- πιπέρι
- θυμάρι
- ½ κγ. κύμινο
- ½ κγ. ελαιόλαδο
- 1 φύλλο σφολιάτας
- ρόκα για το σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C στον αέρα.
- Βάζουμε σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, το ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να καραμελώσει για 3-5 λεπτά.
- Κόβουμε τη λιαστή τομάτα σε λεπτές φέτες και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
- Μεταφέρουμε στο ίδιο μπολ και τα κρεμμύδια, που έχουμε σοτάρει και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
- Βάζουμε στο ίδιο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, το βούτυρο και την καστανή ζάχαρη.
- Ξεφλουδίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε φέτες διαγώνια πάχους 0,5 εκ.
- Προσθέτουμε στο τηγάνι τα καρότα και το νερό και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 15 λεπτά, μέχρι να μειωθεί το νερό και να έχουν μαλακώσει τα καρότα.
- Όταν είναι έτοιμα, αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το τόφου, την πάπρικα, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, το θυμάρι και το κύμινο. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και αφήνουμε στην άκρη.
- Παίρνουμε ένα στρογγυλό ταψί 25 εκ. και απλώνουμε στον πάτο του τα καρότα. Από πάνω απλώνουμε τα κρεμμύδια με την λιαστή τομάτα και στο τέλος το τόφου.
- Σκεπάζουμε με το φύλλο σφολιάτας το ταψί και πιέζουμε ώστε η άκρη της σφολιάτας να ακουμπάει τον πάτο του ταψιού.
- Με ένα μαχαιράκι κάνουμε μικρές μαχαιριές στη σφολιάτα.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά.
- Όταν είναι έτοιμα, αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 5 λεπτά μέσα στο ταψί.
- Τέλος, αναποδογυρίζουμε σε ένα πιάτο και σερβίρουμε με ρόκα.
Πηγή: akispetretzikis.com