Ανάποδη πίτσα

Ανάποδη πίτσα

1 ώρα
Χρόνος Εκτέλεσης
Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

1-2
Μερίδα/ες
Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6

1-2
Βαθμός Δυσκολίας
Συστατικά

Για το ζυμάρι

  • 80 ml χλιαρό νερό
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Για την πίτσα

  • 100 γρ. μοτσαρέλα σε φέτες
  • 100 γρ. φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. τυρί κρέμα
  • 100 γρ. γκούντα τριμμένη
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 3 κ.σ. σάλτσα bbq
  • 1 κρόκο+1 κ.γ. νερό (ανακατεμένα) στα αγγλικά eggwash
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το νερό, την ζάχαρη, το αλάτι, την μαγιά και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.
  • Μπορούμε αν θέλουμε να αφήσουμε στην άκρη να ενεργοποιηθεί η μαγιά για 10 λεπτά περίπου.
  • Στην συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι, το ελαιόλαδο και χτυπάμε με τον γάντζο σε χαμηλή ταχύτητα για 8-10 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τον κάδο, τυλίγουμε με μία πετσέτα το ζυμάρι μας και αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει για 30 λεπτά.
  • Βουτυρώνουμε το εσωτερικό και το εξωτερικό ενός πυρίμαχου μπολ με διάμετρο 15 εκ.
  • Καλύπτουμε με τις φέτες μοτσαρέλας το εσωτερικό του μπολ.
  • Στην συνέχεια απλώνουμε από πάνω το τυρί κρέμα ανακατεμένο με το μπέικον και στο τέλος την τριμμένη γκούντα.
  • Ανοίγουμε το ζυμάρι σε διάμετρο περίπου 25 εκ. ώστε να μπορεί να σκεπάσει το μπολ μέχρι την μέση των τοιχωμάτων του.
  • Σκεπάζουμε με το ζυμάρι το μπολ, αλείφουμε από πάνω με το μείγμα κρόκου-νερού και αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
  • Τοποθετούμε πάνω σε ένα ταψί και ψήνουμε στον φούρνο για 20-30 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και πάρει ομοιόμορφο χρυσαφένιο χρώμα.
  • Όταν ψηθεί, με προσοχή γυρνάμε το μπολ ανάποδα και το αφαιρούμε (προσοχή το μπολ θα καίει πάρα πολύ).
  • Προσθέτουμε την σάλτσα bbq περιμετρικά των τοιχωμάτων.
  • Κόβουμε και σερβίρουμε.

Πηγή: akispetretzikis.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.