Μία μέρα μετά τις δηλώσεις Μητσοτάκη, ανακλήθηκε απόφαση για αναδάσωση!

Μία μέρα μετά τις δηλώσεις Μητσοτάκη, ανακλήθηκε απόφαση για αναδάσωση!

Αν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά του υποσχέθηκε ότι «όλες οι καμένες εκτάσεις θα κριθούν αναδασωτέες», δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως απόφαση ανάκλησης ως αναδασωτέας, δασικής έκτασης στην Κρήτη.

Τι κι αν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά του την Πέμπτη υποσχέθηκε ότι «όλες οι καμένες εκτάσεις θα κριθούν αναδασωτέες»; Την Παρασκευή δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως απόφαση ανάκλησης ως αναδασωτέας, δασικής έκτασης η οποία κάηκε το 2012 στην Κρήτη.

Πρόκειται για έκταση εμβαδού 2.979 τετραγωνικών μέτρων στο Καστρί Μυλοποτάμου, στο Ρέθυμνο. Τον Μάιο του 2013 κηρύχτηκε αναδασωτέα με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, επειδή «η φυσική βλάστηση της επίδικης έκτασης, αποτελούμενη από δασικά άτομα πρίνου, σχίνου, ασπαλάθου, ντραμιθιάς και αγριοχαρουπιάς κάλυπταν την επιφάνειά της σε ποσοστό το οποίο της προσέδιδε μορφή δάσους».

«Ωστόσο, την Παρασκευή (6/8) δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ νέα απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης», μεταδίδει το tvxs όπως γράφει η Εφημερίδα των Συντακτών που φέρνει στο φως την υπόθεση, σύμφωνα με την οποία ανακαλείται η παλαιότερη απόφαση και αίρεται η αναδάσωση της περιοχής γιατί «κηρύχτηκε από πλάνη»!

Ο αποχαρακτηρισμός ως αναδασωτέας της έκτασης αποφασίστηκε από τη συντονίστρια Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, έπειτα από εισήγηση της Διεύθυνσης Δασών Ρεθύμνης στις 15/6/2021.

Πηγή: www.rosa.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.