Αν. Αττική: Δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα-Ολονύχτια μάχη για να προλάβουν τους ανέμους

Αν. Αττική: Δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα-Ολονύχτια μάχη για να προλάβουν τους ανέμους

Μάχη με τον χρόνο να εξαλειφθεί ο πύρινος εφιάλτης στην Ανατολική Αττική και τα υπόλοιπα μέτωπα σε όλη τη χώρα, δίνουν εναέριες και επίγειες δυνάμεις. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα. Οι άνεμοι ενισχύονται από τις 09:30 όπως είχε προβλέψει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αυτή την ώρα η πυρκαγιά έχει μόνο μικροεστίες διαχειρίσιμες σε όλη την περίμετρό της, ενώ στη χαράδρα μέσα από την οποία κατευθυνόταν προς την Εθνική Οδό, έχουν ήδη κατεβεί πεζοί πυροσβέστες και μηχανήματα και σε σημαντικό βαθμό την έχουν οριοθετήσει. Ήδη αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των αυτοκινήτων προς Πολυδένδρι που χθες είχε διακοπεί από την αστυνομία.Με το πρώτο φως άρχισαν και πάλι οι εναέριες ρίψεις νερού από τέσσερα ελικόπτερα και ένα καναντέρ με το μεγαλύτερο πρόβλημα να βρίσκεται στο Καπανδρίτι με συνεχείς αναζωπυρώσεις σε Μετόχι, Μικροχώρι και Σαλαμίδι.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν ο Κάλαμος, το Καπανδρίτι και ο Βαρνάβας, με την Περιφέρεια Αττικής να δίνει βάρος, εκτός από το επιχειρησιακό σκέλος και στην στέγαση των πυρόπληκτων κατοίκων των οποίων οι κατοικίες επλήγησαν ή καταστράφηκαν και οι οποίοι μπορούν να απευθύνονται στον δήμο Ωρωπού για διαμονή και διατροφή.

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται το ΕΚΑΒ με κινητές μονάδες σε επίμαχα σημεία.

Η Πυροσβεστική απευθύνει έκκληση στους κατοίκους να απομακρύνονται έγκαιρα για τη δική τους ασφάλεια και οι οδηγοί να αποφεύγουν μετακινήσεις που θα μπορούσαν να προκαλέσουν κυκλοφοριακή συμφόρηση ή και εγκλωβισμό.

Οι άνεμοι αυτή την ώρα δεν ξεπερνούν τα 4 μποφόρ ωστόσο σύμφωνα με τις προβλέψεις αναμένεται ενίσχυση προς το μεσημέρι έως και 6 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 7.

Η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς σήμερα σε Αττική, Στερεά Ελλάδα, Εύβοια, Κρήτη, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ικαρία και Νότιο Αιγαίο.

Πηγή: ert.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.