Αλλαγή φιλοσοφίας στο Πλαίσιο: Μειώνει τα own label προϊόντα

Αλλαγή φιλοσοφίας στο Πλαίσιο: Μειώνει τα own label προϊόντα

Επιδείνωση των οικονομιών μεγεθών εμφάνισε η Πλαίσιο Computers το 2015, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας κ. Κώστα Γεράρδο, μάλιστα, να προειδοποιεί, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των αναλυτών στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών, για ένα δύσκολο 2016.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας μειώθηκαν κατά 58,3% το 2015 σε σχέση με έναν χρόνο πριν, ενώ πτώση 52% εμφάνισαν και τα EBITDA το ίδιο διάστημα, με τον διευθύνοντα σύμβουλο να αιτιολογεί τη μείωση αυτή με την αλλαγή εμπορικής τακτικής και τη μετατόπιση του κέντρου βάρους του προϊοντικού της μίγματος από τα own label σε εκείνα του ευρύτερου ανταγωνισμού τεχνολογίας.

Επιπλέον, ο Όμιλος πέτυχε και σημαντική κερδοφορία προ φόρων στα 9,3 εκ. ευρώ.

plaisio

Όπως είπε ο κ. Γεράρδος, το 2015 ήταν μια χρονιά δοκιμασίας για τη λιανική, ενώ αντίθετα, το 2014, ήταν η καλύτερη χρονιά στην ιστορία της εταιρίας όσον αφορά στην κερδοφορία.

Όπως αναφέρει πάντως ο όμιλος στην ανακοίνωσή του, η Πλαίσιο Comuters «με έμφαση στη μακροβιότητα και τη διαρκή αντοχή σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες, πέτυχε αφενός καθαρή ρευστότητα που υπερβαίνει τα 31 εκ. ευρώ και αφετέρου συγκράτηση των ιδίων κεφαλαίων σε υψηλότατα επίπεδα, παρά την κατά 11 εκ. ευρώ επιστροφή κεφαλαίου στους Μετόχους εντός του 2015».

Ο Κώστας Γεράρδος αναφέρθηκε επίσης και:

– Στην επιβράβευση με το βραβείο E-RETAILER για τη λειτουργικότητα και τη συνολική παρουσία του plaisio.gr και τη δυναμική συνέχεια με τον πλήρη ανασχεδιασμό του,
– Την αύξηση των μεριδίων αγοράς στις βασικές κατηγορίες,
– Την ανανέωση της πλατφόρμας επικοινωνίας, με τη νέα διαφημιστική καμπάνια των tech freaks,
– Τη σταδιακή είσοδο σε μία νέα προϊοντική κατηγορία, αυτή των τεχνολογικών παιχνιδιών

Η παρουσίαση έκλεισε με το νέο καταστήμα που θα ανοίξει στη Δάφνη, το οποίο θα είναι 2.500 τ.μ. και θα αποτελεί μία επένδυση 2,5 εκ. ευρώ, περιλαμβανομένου του αποθέματος.

newmoney.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.