Αλλαγή – «επανάσταση» στο Facebook – Ξεχάστε όσα ξέρατε μετά το καλοκαίρι

Αλλαγή – «επανάσταση» στο Facebook – Ξεχάστε όσα ξέρατε μετά το καλοκαίρι

Στην πρώτη μεγάλη κίνηση σε επίπεδο συσκευών προχωρά το Facebook το οποίο ετοιμάζεται να λανσάρει μια συσκευή για chat.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg η συσκευή θα είναι μεγέθους λάπτοπ και πιθανότατα να μπορέσει να ανακοινωθεί το καλοκαίρι.

Άνθρωποι με γνώση των σχεδίων της εταιρείας του Μαρκ Ζούκερμπεργκ υποστηρίζουν ότι λόγω της μεγάλης οθόνης και της «έξυπνης» κάμερας οι χρήστες θα έχουν την αίσθηση ότι βρίσκονται στην ίδια αίθουσα με τους συνομιλητές τους σε εφαρμογή της επιθυμίας του Mr Facebook να φέρει τους χρήστες του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου πιο κοντά.

Παράλληλα η εταιρεία σχεδιάζει και ένα άλλο προϊόν, ένα «έξυπνο» μεγάφωνο που θα ανταγωνίζεται το Amazon Echo και το Google Home.

Η συσκευή για τσατ θα περιλαμβάνει έναν ευρυγώνιο φακό, μικρόφωνα και μεγάφωνα για βιντεοκλήσεις που θα ενισχύονται από την τεχνητή νοημοσύνη προκειμένου να βελτιώνεται η αποδοτικότητα.

Η οθόνη σχεδιάζεται να είναι μεγεθους 13 ή 15 ιντσών με την εταιρεία να εξετάζει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί λειτουργικό Android.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στις δοκιμές εξετάζεται η δυνατότηα η κάμερα να σκανάρει αυτόματα για πρόσωπα στο φακό της και να «κλειδώνει» σε ένα από αυτά.

Όσο για το κόστος, η πρώτη εκτίμηση είναι ότι θα διατίθεται προς 100 δολάρια, φτηνότερα, δηλαδή, από τον ανταγωνισμό.

Πηγή: topontiki.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.