Άργος Ορεστικό: Ψαλίδι στο πρόστιμο για τα λύματα στον Αλιάκμονα λόγω έργων

Άργος Ορεστικό: Ψαλίδι στο πρόστιμο για τα λύματα στον Αλιάκμονα λόγω έργων

Σημαντικά μειωμένο θα είναι το πρόστιμο σε σχέση με τις 200.000 ευρώ που ήταν η αρχική εισήγηση προς το Δήμο Άργους Ορεστικού για το θέμα των λυμάτων που καταλήγουν στον Αλιάκμονα.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, μετά από τις καταγγελίες που υπήρχαν, προχώρησαν σε ελέγχους και είχαν εισηγηθεί πρόστιμο ύψους 200.000 ευρώ. Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης δήλωσε ότι έχουν γίνει σημαντικά έργα αποκατάστασης της υπάρχουσας κατάστασης και το όποιο πρόστιμο δεν θα έχει σχέση με την αρχική πρόταση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του για το ζήτημα της κατάληξης των αποχετευτικών λυμάτων τμήματος της πόλης του Άργους στον Αλιάκμονα, ο δήμαρχος Άργους Ορεστικού Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου υποστήριξε πως υπάρχουν 5 σηπτικοί βόθροι πριν τα λύματα φτάσουν στο ποτάμι, με αποτέλεσμα να υπάρχει η ελάχιστη δυνατή περιβαλλοντική επιβάρυνση, έως ότου κατασκευαστεί ο Βιολογικός Καθαρισμός. Έργο που έχει προταθεί για χρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ. Παράλληλα, ο κ. Κεπαπτσόγλου τόνισε πως το πρόβλημα, αυτό κάθε αυτό, οφείλεται στην πλήρη αστοχία του έργου που κατασκευάστηκε το 1996 και προέβλεπε την δημιουργία αντλιοστασίου και αγωγών που θα οδηγούσαν τα λύματα στον Βιολογικό της Καστοριάς, με αποτέλεσμα τελικός τους προορισμός, ακόμη και σήμερα, να είναι ο Αλιάκμονας.

Οι δηλώσεις του Περιφερειάρχη Θ. Καρυπίδη.

Leave a Reply

Your email address will not be published.