Αλ. Τσίπρας: Ανακατεύει την τράπουλα του ανασχηματισμού

Αλ. Τσίπρας: Ανακατεύει την τράπουλα του ανασχηματισμού

Διερευνητικές συζητήσεις με πρόσωπα που ενδεχομένως θα μπορούσαν να ενταχθούν στο νέο κυβερνητικό σχήμα έχει ξεκινήσει ο Αλέξης Τσίπρας.

Τις τελευταίες ημέρες ο πρωθυπουργός έχει συζητήσει με στενούς του συνεργάτες και συμβούλους που σήμερα δεν ανήκουν στο υπουργικό συμβούλιο την πιθανότητα να μπουν στην κυβέρνηση ανταλλάσσοντας μάλιστα μαζί τους ιδέες για τα πόστα στα οποία θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν.

Οι κινήσεις αυτές του πρωθυπουργού επιβεβαιώνουν την αίσθηση πως ο ανασχηματισμός βρίσκεται στις προτεραιότητες του πρωθυπουργού κι όχι το αντίθετο όπως διατείνεται το Μέγαρο Μαξίμου και μάλιστα ενισχύουν την άποψη Tβρισκόμαστε πλέον προ των πυλών.

Μέλη της κυβέρνησης και συνεργάτες του πρωθυπουργού εκτιμούν πως ο ανασχηματισμός μπορεί να γίνει αμέσως μετά την ψήφιση της διάταξης που αναστέλλει το 2α άρθρο του νόμου 4339/15 για τις τηλεοπτικές άδειες ή το αργότερο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ίσως μετά την νέα προγραμματισμένη για την Δευτέρα συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων για την εκλογή ΕΣΡ .

Στο κυβερνητικό επιτελείο πιστεύουν πως μετά την δημοσιοποίηση των στοιχείων για τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στα υπουργεία από το ΣτΕ δεν μπορεί να σύρεται για μεγάλο διάστημα ο ανασχηματισμός και μάλιστα κάποιοι υπουργοί να αισθάνονται ότι βρίσκονται στον αέρα αφού τα υπουργεία στα οποία προΪστανται πολιτικά πρόκειται να σπάσουν στα δύο ή να χάσουν κάποιες από τις αρμοδιότητές τους. Επίσης, το Μαξίμου θέλει να γίνει ο ανασχηματισμός πριν από την επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα στις 14 Νοεμβρίου καθώς θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο το τοπίο για το ποιοι υπουργοί θα μπουν στην διαδικασία της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece ο Αλέξης Τσίπρας σκοπεύει να ανακατέψει αρκετά την κυβερνητική τράπουλα και να βάλει μέσα στο καινούργιο σχήμα νέα πρόσωπα που έχουν δοκιμαστεί στον συνολικότερο κυβερνητικό πυρήνα αλλά δεν έχουν καταλάβει υπουργικές θέσεις.

Μ’ αυτόν τον τρόπο θα επιδιώξει να κατεβάσει και τον μέσο όρο ηλικίας των μελών της κυβέρνησης.

Πηγή: cnn.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.