Αλεξιάδης: Αφορολόγητο μόνο με πλαστικό χρήμα το 2016

Αλεξιάδης: Αφορολόγητο μόνο με πλαστικό χρήμα το 2016

 

Πως δεν θα υπάρξει φορολογική επιβάρυνση των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων και περιουσιών διαβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, που μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον Αnt1 προανήγγειλε την πρόθεση του υπουργείου Οικονομικών να κτίσει το αφορολόγητο από το 2016 μόνο με τη χρήση πλαστικού χρήματος. “Οι αλλαγές θα είναι λογικές και στόχο έχουν να μεταφέρουν τα φορολογικά βάρη στα υψηλά εισοδήματα” είπε ο κ. Αλεξιάδης, γνωστοποιώντας επίσης πως οι φορολογικές κλίμακες θα καθοριστούν μέσα στις επόμενες ημέρες. Για το θέμα των αποδείξεων που απασχολεί τους φορολογούμενους, τόνισε πως για το 2015 εξακολουθούμε να τις συγκεντρώνουμε, ενώ για το 2016 εξετάζεται το ενδεχόμενο να “χτιστεί” το αφορολόγητο μόνο με την χρήση πλαστικού χρήματος. Ανέφερε μάλιστα τις ιατρικές δαπάνες, λέγοντας πως οι γιατροί κατάφεραν εύκολα να ενταχθούν στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης συνεπώς εξίσου εύκολα θα ενταχθούν και στο σύστημα των ηλεκτρονικών πληρωμών.
Ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε πως θα υπάρξουν “μπόνους” για όσους μεταχειρίζονται πλαστικό χρήμα, με επιπλέον φοροελαφρύνσεις, ενώ αναζητούνται τρόποι το μέτρο να γίνει θελκτικό και για τους επαγγελματίες.

ΦΠΑ στα νησιά
Σε ό,τι αφορά τον ΦΠΑ στα νησιά, ο κ. Αλεξιάδης είπε πως θα γίνει προσπάθεια να καθοριστούν ελαφρυντικά μέτρα για τα νησιά όπου καταργείται η έκπτωση, ενώ για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση επισήμανε πως το ζήτημα δεν έχει λήξει και εξετάζεται ακόμα. Αλλαγές προανήγγειλε όμως και στον ΕΝΦΙΑ το 2016 ενώ και για τα τέλη κυκλοφορίας είπε πως για φέτος τουλάχιστον “δεν μπορούν να αλλάξουν και πολλά” στόχος όμως του υπουργείου είναι ο συγκεκριμένος φόρος να γίνει πιο δίκαιος. Ερωτηθείς για το περιουσιολόγιο είπε πως πρέπει να ανησυχούν μόνο αυτοί που έχουν κάτι να κρύψουν “και το κρύβουν τόσα χρόνια”.

Οι 100 δόσεις
Τέλος, σε ό,τι αφορά τις 100 δόσεις, ο υπουργός είπε πως αλλαγές θα υπάρξουν για όσους πολίτες έχουν τραπεζικές καταθέσεις ή άλλα εισοδήματα μέσω των οποίων μπορούν να εξοφλήσουν τα χρέη του σε λιγότερες από 100 δόσεις. Οι επόμενες ημέρες πάντως αναμένεται να παρουσιάσουν μεγάλο ενδιαφέρον μιας και θα ανακοινωθούν οι τελικές αποφάσεις για πολλά από αυτά τα ζητήματα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.