Τρ. Αλεξιάδης: Μέσα στο 2016, θα προχωρήσουμε σε αλλαγές, ώστε να κάνουμε το σύστημα πιο δίκαιο

Ο ΦΠΑ στην εκπαίδευση θα αντικατασταθεί από συγκεκριμένα, σταθερά φορολογικά μέτρα, υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στην τηλεόραση του Mega.
Μέσα στην εβδομάδα, διαβεβαίωσε ο κ. Αλεξιάδης, θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για το ΦΠΑ στην ιδιωτική κατεύθυνση. «Υπάρχει σαφή πολιτική κατεύθυνση» συνέχισε ο αναπληρωτής, επαναλαμβάνοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η παραμονή του ΦΠΑ στο 13%.
«Ο ΦΠΑ δεν μπορεί να αντικατασταθεί από κάποια υπόθεση φοροδιαφυγής, αλλά με συγκεκριμένα, σταθερά φορολογικά μέτρα» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν πάρα πολλές εναλλακτικές που εξετάζουμε.
Σχετικά με τα τέλη κυκλοφορίας, ο κ. Αλεξιάδης υποστήριξε ότι θα υπάρξει μετατόπιση των βαρών από τα μικρά και φθηνά οχήματα στα μεγάλα και ακριβά. «Αυτές τις ημέρες θα ανακοινωθούν οι τελικές αποφάσεις» διευκρίνισε, επαναλαμβάνοντας ότι θα ελαφρυνθούν οι κάτοχοι φθηνών αυτοκινήτων.
«Μέσα στο 2016, θα προχωρήσουμε σε αλλαγές, ώστε να κάνουμε το σύστημα πιο δίκαιο» δεσμεύτηκε ο αναπληρωτής υπουργός, παραδεχόμενος ότι το τρέχον σύστημα τελών κυκλοφορίας περιέχει λάθος παραδοχές.
Αναφερόμενος στο ζήτημα των προστίμων για φορολογικές παραβάσεις, εξήγησε ότι οι επιβαρύνσεις θα πρέπει να είναι πιο φιλικές, προκειμένου να καθίσταται πληρωτέο το επίμαχο πρόστιμο. «Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα παραγραφής» ξεκαθάρισε παράλληλα, απαντώντας στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης.
Όσον αφορά στον ΕΝΦΙΑ, ανέφερε ότι ο φόρος θα παραμείνει ως έχει και το 2015, διαψεύδοντας τα σενάρια περί αύξησης στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. Ωστόσο, ο κ. Αλεξιάδης δεσμεύτηκε για την αλλαγή των αντικειμενικών αξιών από το 2016 και την επιβολή ενός νέου, πιο δίκαιου φόρου, με στόχο την αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.