Αλ. Τσίπρας: Να μη γίνει η εκλογική μάχη εμφύλιος της Αριστεράς

Την ανάγκη να μην μετατραπεί η εκλογική μάχη σε έναν εμφύλιο της Αριστεράς τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην εισήγησή του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Τόνισε ακόμη ότι στόχος είναι το κόμμα να κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου, για την υλοποίηση ενός προγράμματος προοδευτικών αλλαγών, για τον σταδιακό απεγκλωβισμό της χώρας από την επιτροπεία και τα μνημόνια.

Ακόμη, ο κ. Τσίπρας διευκρίνισε ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες εκλογές είναι ο ελληνικός λαός να κρίνει ποιος μπορεί να καταφέρει το καλύτερο δυνατό για τη χώρα αποτέλεσμα στη διαπραγμάτευση για το χρέος στο τέλος του έτους.

Εξάλλου, υπογράμμισε την αναγκαιότητα οργανωτικής ανασύνταξης και εξωστρεφούς δράσης του κόμματος. Σε αυτό το πλαίσιο πρότεινε τη συγκρότηση ενός πανελλαδικού σώματος, αποτελούμενου από τα μέλη της ΚΕ, των μελών νομαρχιακών επιτροπών και βουλευτών, στο οποίο θα αποφασιστεί το εκλογικό πρόγραμμα.

Τέλος, ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι εκλογικός στόχος είναι η καθαρή εντολή τετραετίας και απέκλεισε το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τις συστημικές δυνάμεις του παλιού πολιτικού συστήματος.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, ο Τάσος Κορωνάκης υπέβελε την παραίτησή του από τη θέση του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια της εν εξελίξει συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας.

Ο κ. Κορωνάκης αναμένεται να δημοσιοποιήσει το κείμενο της παραίτησής του μετά το τέλος της συνεδρίασης.

 

naftemporiki.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.