Άκυρη η διαδικασία των διερευνητικών εντολών λέει η Κωνσταντοπούλου

Άκυρη είναι σύμφωνα με την Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, η ανάθεση διερευνητικής εντολής στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Το Vouliwatch μεταδίδει πως η κα Ζωή Κωνσταντοπούλου,επικαλείται το αρ. 37 παρ. 4 του Συντάγματος και πως η ίδια δηλώνει πως δεν έχει ακόμη ενημερωθεί θεσμικά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με το Vouliwatch, η Zωή Κωνσταντοπούλου αναρωτιέται «πώς έστειλε αυτό το email με τη διερευνητική εντολή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, χωρίς να έχει ενημερωθεί από την Πρόεδρο της Βουλής για τη δύναμη των κομμάτων», θεωρώντας ότι υπάρχει βιασύνη στο θέμα από τον κ. Παυλόπουλο.

Το άρθρο 37 του Συντάγματος παρ. 4. λέει τα εξής: Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες ανατίθεται, σύμφωνα με τις προηγούμενες παραγράφους, εντολή σχηματισμού Kυβέρνησης ή διερευνητική εντολή σε αρχηγό κόμματος, αν το κόμμα δεν έχει αρχηγό ή εκπρόσωπο, ή αν ο αρχηγός ή ο εκπρόσωπός του δεν έχει εκλεγεί βουλευτής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δίνει την εντολή σ’ αυτόν που προτείνει η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος. H πρόταση για την ανάθεση εντολής γίνεται μέσα σε τρεις ημέρες από την ημέρα που ο Πρόεδρος της Bουλής ή ο αναπληρωτής του ανακοινώνει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη δύναμη των κομμάτων στη Bουλή η ανακοίνωση αυτή γίνεται πριν από κάθε ανάθεση εντολής.

 

Πηγή: www.lifo.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.