Αισιόδοξος στη Γενεύη ο Νίκος Αναστασιάδης

Αισιόδοξος στη Γενεύη ο Νίκος Αναστασιάδης

Την πεποίθησή του ότι θα παρουσιαστούν τελικά οι χάρτες κατά τη διάρκεια της Τετάρτης, τρίτης μέρας των συνομιλιών στη Γενεύη, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σε σύντομη δήλωσή του φθάνοντας νωρίτερα στο Παλάτι των Εθνών, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ.

Σε ερώτηση κατά την άφιξή του, αν όντως θα έχουμε τους χάρτες σήμερα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε: «αυτό λέει η συμφωνία, πιστεύω ναι».

Το εδαφικό και η παρουσίαση χάρτη από την κάθε πλευρά βρίσκονται, μεταξύ άλλων, στην ατζέντα των υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών συνομιλιών για το Κυπριακό μεταξύ του Προέδρου Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, που θα σήμερα στη Γενεύη.

Αύριο Πέμπτη είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, στην ελβετική πόλη, η διεθνής Διάσκεψη για την Κύπρο, όπως μεταδίδει το ΚΥΠΕ.

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Αναστασιάδη

Εν τω μεταξύ τηλεφωνική επικοινωνία είχε το βράδυ της Τρίτης ο Αλέξης Τσίπρας με τον Νίκο Αναστασιάδη οι οποίος τον ενημέρωσε για την επικοινωνία που είχε με τους ξένους ηγέτες.
Από την έκβαση των σημερινών διαπραγματεύσεων θα επηρεαστεί αναλόγως η αντιπροσώπευση στην αυριανή πολυμερή διάσκεψη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published.