Αισιοδοξία Τζανακόπουλου για θετική εξέλιξη στο Eurogroup

Αισιοδοξία Τζανακόπουλου για θετική εξέλιξη στο Eurogroup

Την εκτίμηση ότι τα πράγματα είναι πολύ πιθανό να καταλήξουν σε μια πολύ θετική εξέλιξη, αύριο, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.

Ο κ. Τζανακόπουλος αναφέρθηκε στην θετική πορεία της χώρας, σημειώνοντας πως όλοι έχουν συνειδητοποιήσει στην Ευρώπη ότι η Ελλάδα έχει πετύχει εντυπωσιακά δημοσιονομικά αποτελέσματα. Για πρώτη φορά είμαστε σε πορεία ολοκλήρωσης του προγράμματος, είπε χαρακτηριστικά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει σενάριο παράτασης της αξιολόγησης μέχρι τον Σεπτέμβριο, ενώ εξήγησε ότι η αξιολόγηση δεν έχει προχωρήσει επειδή υπάρχουν παράλογες απαιτήσεις στο τραπέζι.

«Κάποιοι δεν θέλουν να προχωρήσουμε. Κάθε φορά που φτάνουμε σε ένα σημείο συμφωνίας υπάρχει και ένα νέο κόλλημα» δήλωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, χαρακτηρίζοντας προσχηματικούς τους λόγους που επικαλούνται οι δανειστές περί διαφορετικών προβλέψεων στο δημοσιονομικό του 2019. «Παρ όλα αυτά κάναμε μεγάλη προσπάθεια για να γεφυρωθούν οι διαφορές» τόνισε ο ίδιος.

Παράλληλα, δήλωσε ότι οι εκλογές είναι το πλέον απίθανο σενάριο, ενώ κατηγόρησε τη Γερμανία και την Ολλανδία ότι εμμένουν στην άποψη ότι δεν υπάρχει πρόγραμμα χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ.

«Νομίζω ότι όλοι έχουν συνειδητοποιήσει στην Ευρώπη ότι η Ελλάδα έχει πετύχει εντυπωσιακά δημοσιονομικά αποτελέσματα» σημείωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ANT1news

Leave a Reply

Your email address will not be published.