Σύσκεψη στην Περιφέρεια για τον ΑΗΣ Αμυνταίου

Με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου Μ. Παναγιωτάκη και τις ανεπαρκείς διευκρινίσεις από πλευράς της επιχείρησης σε σχέση με τη δημιουργία κοινοπρακτικού σχήματος στον ΑΗΣ Αμυνταίου, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016 σύσκεψη στην περιφέρεια, μετά από πρόσκληση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδη,  στην οποία συμμετείχαν οι:

Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Μεταφορών Ε. Παναγιωτίδου

Εντεταλμένη Σύμβουλος Ενέργειας και Περιβάλλοντος Μ. Καρυπίδου

Δήμαρχος Αμυνταίου Κ. Θεοδωρίδης

Εκπρόσωποι της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Εργατικό Κέντρο Φλώρινας

Σωματείο Εργαζομένων στη ΔΕΗ «Σπάρτακος»

Σωματείο  Εργαζομένων « Ένωση»

Κατά τη σύσκεψη αποφασίστηκε ομόφωνα ότι καθώς πάγιο αίτημα της περιοχής είναι η απόσυρση του νόμου για τη «μικρή ΔΕΗ» και η ύπαρξη συνολικού επιχειρησιακού σχεδίου για την περιφέρεια Δ.Μ., θα αναμέναμε από τον πρόεδρο της ΔΕΗ την ανάληψη πρωτοβουλιών προς αυτή την κατεύθυνση και σε καμία περίπτωση την αιφνιδιαστική τοποθέτησή του, στο πλαίσιο του συνεδρίου Athens Energy Forum περί δημιουργίας κοινοπρακτικού σχήματος στον ΑΗΣ Αμυνταίου.

Ως εκ τούτου ζητούμε από το αρμόδιο υπουργείου και τη διοίκηση της ΔΕΗ:

την απόσυρση του νόμου για τη «μικρή ΔΕΗ»

Και την κατάθεση συνολικού επιχειρησιακού σχεδίου τουλάχιστον για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

 

Σχετικά με τη λειτουργία της Τ.Θ. Αμυνταίου-Παρέμβαση Περιφερειάρχη

 

Μετά από παρέμβαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδη στη Γενική Διεύθυνση Παραγωγής της ΔΕΗ Α.Ε. δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινίσεις και διαβεβαιώσεις που αφορούν στη λειτουργία της Τ/Θ Αμυνταίου που είναι ότι η λειτουργία θα διαρκέσει όσο χρειαστεί και το προσωπικό θα παραμείνει στις θέσεις εργασίας του κατά τη διάρκεια των εργασιών συντήρησης του σταθμού.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.