Αιφνίδια συνάντηση Γεννηματά – Παπανδρέου – Είναι κοντά σε συμφωνία συνεργασίας;

Αιφνίδια συνάντηση Γεννηματά – Παπανδρέου – Είναι κοντά σε συμφωνία συνεργασίας;

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών θα έχει την Πέμπτη στις 3 το μεσημέρι στο γραφείο της στη Βουλή η Φώφη Γεννηματά, όπως ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά το βράδυ της Τετάρτης το γραφείο τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Μετά από αναβολές και κυοφορία πολλών μηνών και μετά από ένα παρασκηνιακό διάλογο που συνάντησε πολλές δυσκολίες και εμπόδια, αποκτά ενδιαφέρον η συνάντηση. Κυρίως για το αν καταλήξει σε δια ταύτα συνεργασίας του ΚΙΔΗΣΟ με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ή προαναγγελία μιας ακόμη περιόδου διαλόγου.

Η συνάντηση γίνεται λίγα 24ωρα πριν 3 πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ (οι δύο πρώην στενοί συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου) οι: Αννα Διαμαντοπούλου, Γιάννης Ραγκούσης και Γώργος Φλωρίδης θα αναπτύξουν από τη Θεσσαλονίκη την νέα πρωτοβουλία τους με στόχο την επανένωση της Κεντροαριστεράς, κίνηση που δεν έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τη Χαριλάου Τρικούπη.

Πάντως σε ενδεχόμενο που αποφασιστεί κάποιου είδους συνεργασία μεταξύ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του κόμματος του Γ. Παπανδρέου, έχει ενδιαφέρον η στάση που θα κρατήσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Δύο μόλις μήνες πριν ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε απειλήσει ότι θα εγκαταλείψει το κόμμα αν επιστρέψει ο πρώην πρωθυπουργός, αφού θεωρεί διασπαστική την κίνηση να κάνει κόμμα παραμονές εκλογών του 2015, εκτιμώντας ότι η κίνηση κόστισε εκλογικά στο ΠΑΣΟΚ. Το θέμα είναι αν έχει τελικά μεταπειστεί και αποδεχτεί κάποιου είδους συνεργασίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με το ΚΙΔΗΣΟ.

Πηγή: topontiki.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.