Η Αγκυρα τραβά επικίνδυνα το σχοινί: Ο χάρτης με το “τουρκικό” Αιγαίο

Το Αιγαίο, στο οποίο θα κληθεί να κάνει περιπολίες η νατοϊκή αρμάδα, θα είναι φουρτουνιασμένο. Οχι από τα κύματα των προσφύγων και των μεταναστών, αλλά από την τουρκική προκλητικότητα. Η Αγκυρα τραβά επικίνδυνα το σχοινί, αμφισβητώντας εγγράφως ελληνικά δικαιώματα σε νησιά όπως η Μυτιλήνη, η Σάμος, η Ικαρία και η Λήμνος!

Η NOTAM, με την οποία η Τουρκία διεκδίκησε το δικαίωμα να κάνει εκείνη την έρευνα και διάσωση για να εντοπίσει το χαμένο ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού στην Κίναρο, δεν ήταν η μοναδική πρόκληση της Αγκυρας. Ενα 24ωρο νωρίτερα η Τουρκία είχε δείξει τις προθέσεις της για τα ζητήματα του Αιγαίου.

Η Τουρκία τίναξε στον αέρα το «κλίμα συνεργασίας» που ήθελαν να μας επιβάλουν οι Γερμανοί και οι άλλοι Ευρωπαίοι με τις περιπολίες υπό νατοϊκή διοίκηση στο Αιγαίο.

Την ημέρα που οι υπουργοί Αμυνας του ΝΑΤΟ συνεδρίαζαν με θέμα την εμπλοκή της Συμμαχίας στην αντιμετώπιση του προσφυγικού, η Αγκυρα εξέδιδε μια σειρά προκλητικότατων και απαράδεκτων ΝΟΤΑΜ, με τις οποίες «απαντούσε» σε τρεις ελληνικές. Με αυτές αμφισβητεί ευθέως, πρώτα απ’ όλα, την ελληνικότητα της Μεγίστης και όχι μόνο!

Πάρις Καρβουνόπουλους, REAL NEWS
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Leave a Reply

Your email address will not be published.