«Πάγωσε» το νομοσχέδιο για τα βοσκοτόπια

Οι διαδικασίες για τα βοσκοτόπια και την αντιστοίχησή τους με το Ολοκληρωμένο Σύστημα Υποβολής Δηλώσεων (ΟΣΔΕ) ουσιαστικά έχουν σταματήσει,

σύμφωνα με ενημέρωση που πραγματοποίησε ο αρμόδιος υπηρεσιακός υπουργός κ. Δ. Μελάς, στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας χτες Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου, κατά την διάρκεια ειδικής συνεδρίασης για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης. Γεγονός που επιβεβαιώνεται και από την ενημέρωση που πραγματοποίησε ο απελθών αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Βαγγέλης Αποστόλου, στον διάδοχό του κ. Μελά στις 28 Αυγούστου, όπου ουσιαστικά οι μόνες ενεργείς αρμοδιότητες που παρέδωσε ήταν ο κατάλογος των προγραμματισμένων πληρωμών προς τους δικαιούχους αγρότες για Σεπτέμβριο, συνολικού ύψους 229 εκατ. ευρώ, για τις οποίες έχουν ήδη δεσμευθεί τα αντίστοιχα ποσά.

Ενώ όλες οι νομοθετικές εκκρεμότητες του υπουργείου τόσο σε εθνικό επίπεδο – όπως το νομοσχέδιο για τις Βοσκήσιμες Γαίες το οποίο έχει περάσει από διαβούλευση και ΚΕΝΕ, καθώς και το νομοσχέδιο για τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς το οποίο βρίσκεται σε τελική μορφή στην γ.γ. της Κυβέρνησης προκειμένου να αναρτηθεί για διαβούλευση – όσο και σε επίπεδο Ε.Ε. – όπως το νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας και το νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας, για την περίοδο 2014-2020, που έχουν κατατεθεί προς διαβούλευση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή – ουσιαστικά θα παραμείνουν εκκρεμείς μέχρι να αναλάβει νέα πολιτική ηγεσία στο υπουργείο, η οποία θα προκύψει από την κυβέρνηση που θα αναλάβει μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

Leave a Reply

Your email address will not be published.