Διασώθηκε ένας από τους αγνοούμενους πρόσφυγες στη Σάμο

Σώος εντοπίστηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης ένας από τους 14 αγνοούμενους μετανάστες που βρέθηκαν στη θάλασσα όταν το ξύλινο σκάφος που τους μετέφερε ανατράπηκε χθες το μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή βόρεια-βορειοανατολικά της Σάμου.
Σύμφωνα με το Βήμα, πρόκειται για 32χρονο, ο οποίος έγινε αντιληπτός και περισυλλέχθηκε από μετανάστες που επέβαιναν σε άλλη λέμβο που είχε προορισμό το νησί.
Και την Πέμπτη συνεχίζονται από δύο πλωτά του Λιμενικού οι έρευνες για τον εντοπισμό των υπολοίπων 13 μεταναστών που χάθηκαν στα νερά του Αιγαίου.
Υπενθυμίζεται ότι άλλα 16 άτομα που επέβαιναν στο ίδιο σκάφος διασώθηκαν κοντά στην οριογραμμή από τουρκική θαλαμηγό.
Στο μεταξύ, άλλοι 399 μετανάστες-πρόσφυγες έφτασαν κατά το τελευταίο 24ωρο σε 11 περιπτώσεις σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ψέριμο και Κω.
Μόνο χθες, Τετάρτη, αναχώρησαν από τη Μυτιλήνη με έξι πλοία συνολικά 7.345 μετανάστες και πρόσφυγες, ενώ το τελευταίο 24ωρο καταγράφτηκαν στη Μόρια και στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ 6.119 μετανάστες-πρόσφυγες.
Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου, το πρωί της Πέμπτης στο νησί παρέμεναν περισσότεροι από 10.000 μετανάστες και πρόσφυγες. Από αυτούς οι 1.500 δεν είχαν καταγραφεί, ενώ περίπου 8.500 καταγράφηκαν και διαμένουν είτε στους καταυλισμούς της Μόριας και του Καρά Τεπέ, είτε σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια στην πόλη της Μυτιλήνης και στα περίχωρά της, είτε σε πρόχειρα καταλύματα και σκηνές στο λιμάνι και στους δρόμους. Από αυτούς περίπου 4.000 θα αναχωρήσουν εντός της ημέρας με έκτακτο δρομολόγιο και τα πλοία της γραμμής για Πειραιά και Καβάλα.
Το πρωί της Πέμπτης περισσότεροι από 2.000 πρόσφυγες αποβιβάστηκαν στον Πειραιά, ενώ άλλοι τόσοι αναμένεται να φτάσουν το μεσημέρι. Ειδικότερα, από το πλοίο «Νήσος Ρόδος» αποβιβάστηκαν 760 πρόσφυγες, από τους οποίους οι 170 επιβιβάστηκαν από τη Χίο και οι 590 από τη Μυτιλήνη.
Αντίστοιχα, από το «Μπλου Σταρ 1» αποβιβάστηκαν 1.395, από τους οποίους οι 390 είχαν επιβιβαστεί στη Χίο και οι 1.005 στη Μυτιλήνη.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.