Με κάθε λαμπρότητα εορτάστηκε ο Άγιος Νεκτάριος στο Άργος Ορεστικό

Με κάθε λαμπρότητα εορτάστηκε ο Άγιος Νεκτάριος στο Άργος Ορεστικό

Με επίκεντρο τον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου Άργους Ορεστικού, γιόρτασε και πανηγύρισε η Ιερά Μητρόπολη Καστορίας, Τον Επίσκοπο και Μητροπολίτη Πενταπόλεως Άγιο Νεκτάριο τον θαυματουργό, σήμερα 95 χρόνια μετά την κοίμηση Του.

Το πρωί τελέσθηκε ο Όρθρος και Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Κορίνθου κ. Διονυσίου και Καστορίας κ. Σεραφείμ.

Στον καταστόλιστο Ναό του Αγίου Νεκταρίου οι πιστοί προσκύνησαν την Ιερά Εικόνα του καθώς και τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του Αγίου, που φυλάσσεται στον Ναό.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης της Σιάτιστας και μίλησε για τον Άγιο Νεκτάριο, πως μπορεί κάποιος να γίνει Άγιος αλλά και ποιοι είναι οι λόγοι σήμερα που απομακρυνθήκαμε από τον Θεό.

Και έθεσε ο κ. Παύλος τα ερωτήματα. Μπορούμε να επιστρέψουμε στην Εκκλησία μας; Μπορούμε να αντικρίσουμε και πάλι το πρόσωπο του Χριστού;

Ο Χριστός είναι εκεί που τον αφήσαμε, είπε χαρακτηριστικά, και περιμένει τον καθένα μας για τη σωτηρία της ψυχής μας.

Παρόντες στη Θεία Λειτουργία ήταν ο Δήμαρχος του Άργους Ορεστικού και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Βουλευτής Ν.Δ. Κοζάνης κ. Γιώργος Κασαπίδης, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών αρχών, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής αλλά και εκατοντάδες πιστοί χριστιανοί.

Αμέσως μετά έγινε η λιτάνευση των Ιερών Εικόνων της Παναγίας και του Αγίου Νεκταρίου αλλά και των Τιμίων Λειψάνων του Αγίου.

 

IMG_3695

IMG_3696

IMG_3697

IMG_3699

IMG_3700

IMG_3701

 

IMG_3704

IMG_3705

IMG_3706

IMG_3707

IMG_3708

IMG_3709 IMG_3710

IMG_3711

IMG_3712

Leave a Reply

Your email address will not be published.