ΑΔΕΔΥ: Συγκέντρωση εναντίον του νέου μνημονίου την Τετάρτη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς τη Βουλή διοργανώνει την Τετάρτη, 22 Ιουλίου, η ΑΔΕΔΥ, αντιτιθέμενη στην ψήφιση του δεύτερου πακέτου των προαπαιτούμενων μέτρων.

Η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και όλους τους πολίτες της Αττικής σε παλλαϊκή συγκέντρωση και πορεία στη Βουλή την Τετάρτη, 22 Ιουλίου και ώρα 7:30 μ.μ. στα Προπύλαια.

Όπως εξηγεί,  η κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή και ψηφίστηκε από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία ένα νέο μνημόνιο λιτότητας, νεοφιλελεύθερων απορρυθμίσεων, μαζικών εκποιήσεων, υποθήκευσης του δημόσιου πλούτου της χώρας και ανατροπής ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.

Το μνημόνιο, συνεχίζει, υπονομεύει τη λαϊκή κυριαρχία αφού προβλέπει νεοαποικιακό έλεγχο της χώρας μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.

«Η κυβέρνηση, μετά την ψήφιση της πρώτης δέσμης των αντιλαϊκών μέτρων, εισάγει για ψήφιση στη Βουλή την Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2015, μία δεύτερη δέσμη σκληρών μνημονιακών μέτρων» καταλήγει σε ανακοίνωσή της, η ΑΔΕΔΥ.

 

naftemporiki.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.