Κεφτεδάκια γεμιστά με μοτσαρέλα

Μια συνταγή για υπέροχα, αφράτα και πεντανόστιμα Κεφτεδάκια τηγανιτά γεμιστά με μοτσαρέλα. Ένα λαχταριστό πιάτο για να το απολαύσετε ως κυρίως πιάτο με πατάτες τηγανιτές και σαλάτα, ως μεζέ με το ουζάκι σας ή για το μπουφέ και παιδικά πάρτυ.

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλόκομμένες
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • 3 κ.σ. γιαούρτι
  • 1 αυγό
  • 1/4 φλ. δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. ρίγανη ξερή
  • 1 φλ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 φλ. σόδα [αναψυκτικό]
  • 250 γρ. μοτσαρέλα κομμένη σε μικρά κυβάκια
  • αλάτι πιπέρι
  • αλεύρι και λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζουμε σε μεγάλο μπολ όλα τα υλικά για το μείγμα δηλ. το κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη μουστάρδα, το κονιάκ, το γιαούρτι, το αυγό, το δυόσμο, τη ρίγανη, τη φρυγανιά, αλάτι και πιπέρι. Σε άλλο μπολ ρίχνουμε τη σόδα.
  2.  Αρχίζουμε να ζυμώνουμε το μείγμα του κιμά για 5-6 λ, βρέχοντας κάθε τόσο τις παλάμες μας με τη σόδα. Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι να σφίξει.
  3. Πλάθουμε κεφτεδάκια στο μέγεθος μεγάλου καρυδιού. Πατάμε το καθένα ελαφρώς για να πλατύνει λίγο. Με το δάχτυλο κάνουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο του, βάζουμε εκεί ένα κύβο τυριού και κλείνουμε έτσι ώστε ο κιμάς να καλύψει το τυρί. Πλάθουμε προσεκτικά το κεφτεδάκι ώστε να αποκτήσει ξανά το στρογγυλό του σχήμα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία.
  4. Αλευρώνουμε καλά τα κεφτεδάκια, ζεσταίνουμε λάδι σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και μόλις κάψει τα τηγανίζουμε σε δόσεις για 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Πηγή: sintayes.gr

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.